Aparatură nouă pentru spitalul din Caransebeș

Reprezentanții Rotary Club Caransebeş au făcut o vizită la Spitalul Municipal de Urgență ca o primă etapă într-un proiect inițiat cu câteva luni în urmă.

Potrivit reprezentantului Rotary, Agnes Ispas, manager de proiect, au fost predate unității medicale o parte din componentele electronice:


„Am predat o parte din obiectele achiziționate prin Proiectul Global Grant, şi anume: 15 computere, 15 imprimante multifuncționale Brother și un defibrilator, necesar Secției ATI. Proiectul Global Grant are un buget aprobat de 75.850 de dolari şi la realizarea lui au participat, pe lângă Rotary Club Meerbusch – Büderich din Germania şi Rotary Club Caransebeş, în calitate de cluburi aplicante, şi Rotary Club Houhalen din Belgia, Rotary Club Linz – Austria, Rotary Club «Mihajlo Pupin» Pancevo – Serbia , Rotary Club Meerbusch, Germania şi Rotary Club Uffenheim din Germania”, ne-a precizat Agnes Ispas.

În cadrul proiectului, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș va mai beneficia și de bronhoscop, alte defibrilatoare și monitoare pentru funcții vitale pediatrice, aparate medicale ce vor fi donate anul viitor.

De asemenea, președintele Rotary Club Caransebeș, Alin Deteșan, ne-a declarat că luna ianuarie 2019 va sosi, tot în cadrul proiectului, cu un transport de mobilier, toate donate de către un spital din Mechelen, Belgia. Tot prin acest proiect se vor finanţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Caransebeş, şi lucrările de montare a instalației de gaze medicale în Blocul Operator al spitalului.