Cabinetele medicale, date spre vânzare

În cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Municipiului Reșița, medicii prezenți au putut vizualiza rapoartele de evaluare a încăperilor ce le servesc drept cabinete medicale.

După încă două ședințe de acest gen, astăzi s-au definitivat ofertele de preț pentru medicii ce doresc să achiziționeze spațiul în care acum stau cu chirie. Astfel, au fost întocmite în jur de 70 de dosare pentru spații din Policlinică, trei din Blocul 800 și trei din alte locații din oraș.

Deocamdată, rapoartele sunt la stadiul de ofertă, urmând ca, în cadrul altei ședințe organizate cu reprezentanții Consiliului Local, ai Colegiului Medicilor și cei de la Finanțe, se va stabili cine dorește să cumpere aceste spații sau cine vrea să rămână la statutul de chiriaș.

Părerile sunt împărțite printre medici. Unii consideră că prețul oferit de către Primărie este rezonabil în raport cu încăperile oferite, alți medici sunt de părere că nu merită achiziționarea unui astfel de spațiu din moment ce în Policlinică nu s-au făcut deloc renovări sau îmbunătățiri.

Primăria, prin Direcția de Patrimoniu, propune vânzarea în 12 rate pe parcursul unui an. Prețurile diferă în funcție de locația cabinetului și de dimensiunile lui. Astfel, un apartament de patru camere, pentru care se plătește o chirie de 276 lei, este scos la vânzare la prețul de 10.000 euro, reprezentând în jur de 830 euro rată pe lună.