Ca și cu U Cluj, Ripensia a obținut un nou egal în nocturnă, acum cu FC Argeș. Şi merge pe mâna lui Pelici!

Ripensiei Timișoara îi priesc jocurile pe-nserat. Roș-galbenii au remizat, 1-1, cu FC Argeș, după un meci în care au egalat pe final, la fel ca în altă partidă în nocturnă cu altă echipă cu suporteri frenetici, U Cluj. Elevii lui Emil Săndoi au marcat din prima repriză, după reușita lui Dorinel Oancea, și au fost salvați de multe ori de portarul Popescu. Totuși, gazdele au egalat pe final după un penalti transformat de Călin Toma.

Partida a fost una în care ambele echipe au avut ocazii, iar debutul jocului a fost unul cu ritm alert. Barbu a primit o diagonală și a pătruns în careu, dar Păduraru i-a respins șutul în corner. Ripensia putea să înscrie în minutul 10, când Dumiter a scăpat singur cu portarul argeșenilor, dar a încercat un lob, iar Daniel Popescu s-a interpus la fix. Oancea și Zaluschi au irosit noi șanse de deschiderea a scorului pentru ambele formații, pentru ca în minutul 23, același Dumiter să ceară penalti după o fază la care Șerbănică a respins regulamentar mingea din fața atacantului.

După un început alert, ocaziile s-au mai rărit în a doua jumătate a reprizei. Năstăsie și-a încercat și el șutul, dar fără succes. Roș-galbenii au avut majoritatea acțiunilor din atac gândite cu pase la Dumiter. Zaluschi l-a găsit bine cu o pasă pe culoar pe vârful de atac, dar din nou, Daniel Popescu nu a putut fi învins. FC Argeș a reușit să marcheze  în minutul 43, după ce lor le-a ieșit o asemenea pasă. Năstăsie i-a trimis lui Dorinel Oancea, care a scăpat dintre Popa și Străuț și a înscris. Timișorenii ar fi putut egala chiar înainte de fluierul pauzei, dar Burdeț a ratat incredibil din 6 metri și a mers aproape plângând de ciudă spre vestiar.

Echipa ce a luptat până la final a fost răsplătită

Ripensia a avut o altă mare ratare în minutul 51. După o degajare, Dumiter a pus piciorul și mingea s-ar fi dus sub transversală, dar Popescu a respins la timp. Roș-galbenii au asediat poarta oaspeților cu o fază la care Buhăescu și Popescu au respins șuturile lui Zaluschi și Dumiter. Balonul a ajuns la Străuț, care a trimis pe jos, iar portarul Popescu a putut inteveni din nou. Dumiter a mai încercat să fie periculos, dar fără succes prin apărarea argeșeană, iar Zaluschi a trimis peste buturi o lovitură liberă.

Gazdele au avut și emoții la o fază la care portarul Păduraru era să scape o minge prinsă după ce Ionuț Șerban a bătut o lovitură liberă. În minutul 79, Burdeț a ratat din nou, după ce a prins spațiul porții, dar nu l-a putut învinge pe Popescu. Lupta timișorenilor a dat roade, deoarece în minutul 90 au egalat dintr-un penalti bătut de căpitanul Călin Toma, după ce Mihăescu l-a tras pe Dumiter de tricou în careu. În prelungiri, bănățenii puteau chiar da lovitura, dar un șut bun al lui Ungureanu a trecut puțin pe lângă poartă.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma – Burdeţ, Apro (min 80 Bădăuță) – Al. Popovici (min 61 Ungureanu), Zaluschi, Cluci (min 46 Monea) – Dumiter

FC Argeş: Oct. Popescu – Tofan, Hreniuc (min 68 Mihăescu), Şerbănică, Ct. Stan – Vas. Gheorghe (min 82 Panait), R. Costin, I. Năstăsie (min 57 I. Șerban), D. Oancea – Ct. Barbu, Buhăescu

Munteanu a fost trecut ca maseur pe foaie. Pelici revine în Banat!

Ripensia va fi preluată de Alexandru Pelici, iar la acest meci a fost condusă de secundul Iulian Munteanu. Deoarece nu are licența cerută la acest nivel, Munteanu a fost trecut ca maseur pe foaia oficială. „Mă bucur din suflet pentru băieți, pentru că și-au dorit în principal să nu piardă acest joc. Ne-am gândit că fiecare punct contează pentru acest sfârșit de tur și pentru primele două etape din retur. Îi felicit, pentru că au crezut până în ultimul moment că pot întoarce rezultatul, cred că e mai mult decât meritat acest punct. Sper să vină victoriile aici, ușor-ușor, avem victoria cu Balotești, chiar dacă casa noastră era Ciarda Roşie. Astăzi chiar am meritat victoria, am avut ocazii, am ratat cu nonșalanță. Adversarul a avut două șuturi de la distanță și faza golului. Am ținut săptămâna aceasta legătura cu viitorul antrenor. A fost ușor să știm ce vor face FC Argeș, i-am urmărit. Alexandru Pelici îi cunoaștea mult mai bine pe cei de la FC Argeș, mult mai bine decât îi cunoșteam noi”, a precizat secundul Ripensiei.

Emil Săndoi a fost deranjat de penaltiul primit. Fostul selecționer al naționalei de tineret a considerat că față de alte faze la care echipa sa nu a primit lovitură de la 11 metri, acum Florin Mazilu a arătat punctul cu var prea ușor. „Un joc disputat pe tot parcursul celor 20 de minute. Am spus-o de la bun început că, din punctul meu de vedere, Ripensia ar merita să fie mult mai sus, locul nu este conform cu calitatea jocului prestat. Noi am început mai bine, am avut câteva ocazii de a înscrie, apoi am făcut diferența pe tabelă. Apoi au intervenit niște inexactități în apărarea noastră. Am fost nevoit să fac o schimbare, cu un jucător nefolosit sezonul acesta și care venea după o accidentare. Dacă stau bine să mă gândesc, rezultatul este echitabil, pentru că și Ripensia a avut ocazii pe final, pe fondul grreșelilor noastre. Am făcut cadouri echipei adverse și nu am știut bine să gestionăm finalul de meci. Poate sunt subiectiv, dar a fost un fault fluierat ușor pentru Ripensia, apoi și la faultul din care a apărut lovitura liberă de dinainte de 11 metri, cred că jucătorul nostru a lovit mingea corect. Vreau să fim tratați cu aceeași monedă. S-a tot vehiculat că FC Argeș nu are drept de promovare”, a punctat Săndoi.

Ripensia va juca etapa viitoare pe terenul celor de la Petrolul Ploiești.

foto: facebook.com/pg/RipensiaTimisoara