Nicolae Robu înlocuieşte garanţiile verbale cu credite financiare!

Timișorenii pot sta liniștiți, iarna aceasta nu vor mai avea mai avea probleme cu livrarea apei calde și a căldurii. Cel puțin așa promite primarul Nicolae Robu, deoarece instituția pe care o conduce a contractat un credit pentru a acoperi din sumele datorate companiei Colterm.

Anul acesta, atât în vară, cât și în septembrie, timișorenii care nu au centrale pe gaz s-au trezit că au rămas fără apa căldură și căldură. Problemele au apărut după ce Colterm a rămas fără gaz, din cauza datorilor acumulate la furnizori. Chiar dacă întreruperile au durat o zi, acestea au cauzat nemulțumiri firești în rândul cetățenilor. Primarul Robu spune că pentru iarnă, nimeni nu trebuie să își facă griji. „Ni s-a aprobat creditul din Trezorerie pentru o sumă de circa 102 milioane lei, credit luat special pentru Colterm pentru a face față furnizării de agent termic în perioada care urmează. Vom fi apți să plătim și gazul și cărbunele și transportatorul cărbunelui, astfel încât să nu avem probleme cu căldura în această iarnă”, a declarat edilul.

La precedentele întreruperi din acest an, primarul spune că a rezolvat totul oferind garanții verbale, pe încredere. „Am făcut față și până acum. Am avut câteva poticneli, dar nu a fost nimic grav, întreruperi de câteva ore. În unele locuri din oraș nici nu a avut timp să se răcească apa și s-a dat drumul la gaz. În altele s-a ajuns și să se răcească. Însă nu a fost foarte grav, din fericire. Însă s-a întâmplat totul pe încredere, pe onoare”, a mai precizat Nicolae Robu.