Ca-n Evul Mediu! Canalizări înfundate și focare de infecție pe străzile Lugojului

Miros înțepător, mizerie și guri de canal care refulează, cu asta se confruntă zilnic cetățenii Lugojului care locuiesc pe străzile Gheorghe Șincai și Partizanilor.

Oamenii se plâng că, de mai bine de trei luni, canalizarea nu funcționează, iar administrația locală nu face nimic pentru a remedia situația, deși au fost făcute numeroase sesizări.

„Cine a mai văzut să fie făcută scurgerea la deal? Canalizarea se tot umple de mizerii, oamenii tot fac sesizări, dar degeaba. Primăria să vină să vadă aici în zonă, că e problemă și cu vegetația. Nimeni nu vine să cosească. De plătit, cu toții plătim. Dacă au pretenții la noi să fim corecți cu taxele, să fie și ei corecți”, spune Aurel Ciorogaru, de pe Strada Partizanilor.


De asemenea, problemele vor lua cu adevărat amploare atunci când vremea se va încălzi. Atrași de umezeală și mizerie, țânțarii și muștele vor da năvală în zonă, transformând străzile în adevărate focare de infecție. Totodată, apa de la robinet este aproape imposibil de utilizat pentru gătit sau chiar pentru duș.

„Problema este că, venind mâzga respectivă, mizeria pe țevile interioare duce la încărcarea lor. Noi plătim pentru o bună funcționare, nu pentru așa ceva. Să spunem că problema se va rezolva peste 2-3 luni, dar ce facem cu interioarele noastre? Canalizarea a fost făcută rău din start. Pentru o stradă de 5 sau 6 locuințe, plus apa pluvială, s-a pus o conductă de 220. Total neadecvat. Canalizarea este plină. Eu am fost în audiență la primar de o mulțime de ori. Niciodată, de la Martinescu încoace, actualul primar nu a venit să stea de vorbă cu cetățenii”, a declarat Ioan Mărșăvină.

Mizeria iese constant la suprafață, iar apele uzate transformă strada într-o mlaștină urât mirositoare. Beciurile caselor sunt inundate, iar cetățenii se tem că zidurile locuințelor vor fi și ele afectate. În plus, cetățenii care au acasă puț absorbant și au făcut cerere pentru racordare la canalizare sunt lăsați să aștepte de aproape doi ani.

„Lucrând la IURT, am o oarecare pregătire tehnică. Încă de pe vremea administrației Martinescu am făcut o cerere să se instaleze gaigăre, lucru care era mult mai simplu, însă mi s-a spus mereu că lucrările de investiții trebuie să aștepte străzi mai importante, precum Banatului și alte străzi mai mari”, adaugă Ioan Mărșăvină.

Este greu de crezut că Lugojul anului 2019 se confruntă cu astfel de situații, dar pentru lugojenii care locuiesc pe cele două străzi afectate este realitatea de zi cu zi.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/