Senatorul Chisăliță mai schimbă o lege și îi trimite pe copii în tabere pe voucerele de vacanță ale părinților!

untitled design set 970x90 px

Parlamentarul cărășean e co-inițiator al unui proiect legislativ depus deja la Senat pe baza căruia fiecare copil din România ar putea merge gratuit în tabără sau vacanță!

Voucerele de vacanță acordate ca beneficiu al Legii 165/2018 au dus la o creștere spectaculoasă a numărului românilor care au ales pentru perioada concediului un pachet turistic, pe mulți i-au scos din case și i-au trimis în stațiuni după ani buni de pauză, iar operatorii din turism au primit o importantă gură de oxigen. Senatorul PSD Ionuț Chisăliță și colegul său Gabriel Botnariu au găsit soluția prin care să dea și mai multă eficiență acestei legi, dar totodată să extindă beneficiile ei și asupra copiilor sau altor membri ai familiilor care primesc voucere de vacanță.

În prezent, angajații care au primit voucerele de vacanță sunt singurii îndreptățiți să le utilizeze. Practic, tichetele nu pot fi comercializate sau oferite altor persoane. Angajații pot cel mult să fie însoțiți de oricine doresc ei. Senatorul Chisăliță spune că în acest caz vorbim despre o limitare a intențiilor legiuitorului și a avantajelor folosirii voucerelor. Concret, social-democratul și colegul său propun ca voucerele de vacanță să poată fi folosite pentru membrii familiei, fără ca beneficiarul să fie obligat să-I însoțească. Cu alte cuvinte, prin propunerea legislativă a social-democratului Chisăliță, copiii, pentru că asta este prima sa intenție, ar putea beneficia de voucere în lipsa părinților, ar putea pleca în tabere și vacanțe cu voucerele acestora. Senatorul cărășean argumentează oportunitatea adoptării acestei completări la Legea 165/2018 arătând că e în folosul copiilor și că posibilitatea plății taberelor pentru ei prin voucerele de vacanță acordate părinților nu ar face decât să arate interesul statului român față de copii.

„În calitate de co-inițiator, alături de colegul meu senatorul Gabriel Botnariu am, depus la Senat un proiect ce vizează modificarea legii privind acordarea voucherelor de vacanță pentru a extinde avantajele folosirii acestora. Proiectul a plecat de la beneficiile reale rezultate și a dorinței noastre ca aceste vouchere să poată fi folosite de toți membrii familiei fără că beneficiarul să îi însoțească. Mai precis, vorbim de posibilitatea ca aceste vouchere să poată fi folosite în folosul și binele copilului sau copiilor beneficiarului! Sunt convins că toți vor vota un asemenea proiect!”, a declarat senatorul Ionuț Chisăliță pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/