Angajările continuă la Societatea de Transport Public Timișoara. Robu vrea să asigure transport spre toate comunele

Timișoara, deși are un deficit mare de mijloace de transport în comun în oraș, stă tot mai bine la legăturile cu comunele periurbane. Este o direcție stabilită de primarul Nicolae Robu, care vrea să asigure linii de troleibuze și autobuze pentru toate comunele, inclusiv pentru cele din sudul municipiului, cu primari PSD. Edilul știe însă că STPT are deficit de angajați și îndeamnă timișorenii să devină șoferi ai societății din subordinea Primăriei.

Dumbrăvița sau Ghiroda sunt legate de Timișoara prin linii de troleibuz și linii de autobuz, iar Becicherecu Mic, Giarmata Vii, Moșnița Nouă, Albina, Carani, Covaci și Sânandrei au linii de autobuze pentru legătura cu orașul. Pentru Giroc și Chișoda există o linie privată, iar Șagul, unde e primar pesedistul Flavius Roșu, va avea și el o linie de autobuze STPT. Robu spune că urmează și Giroc sau Chișoda, deoarece unele primării de localități din jur au probleme cu Curtea de Conturi, pentru că lucrează cu companii private, chiar dacă la unele autoritățile sunt acționari.

Problema majoră rămâne faptul că în Timișoara multe linii au prea puține mijloace de transport în comun pe traseu, un bun exemplu fiind liniile 1 și 2, cu câte două garnituri de tramvaie pe lungul traseu în zilele lucrătoare. „Noi nu avem încă suficienți șoferi, dar avem în planurile noastre dezvoltarea transportului public înspre comunele din zona periurbană. Avem nevoie de șoferi! Să vină, pentru că sunt salarii bune, este stabilitate, salariile se plătesc și nu există riscul să-și piardă locul de muncă”, a punctat Robu, care spune că ar fi nevoie de aproximativ 50 de șoferi.

Desigur, Robu nu a ratat ocazia să îl laude pe șeful numit de el, consilierul județean liberal Nicolae Bitea, dar și să se laude, pentru că există zece linii de transport școlar în Timișoara, cu microbuzul. „Noua administrație, condusă de liberalul Nicu Bitea, a angajat peste 30 de șoferi noi. Dar mai trebuie să îmbunătățim serviciile de transport public prin achiziția de mijloace de transport, dar și prin angajarea de șoferi. […] Avem zece linii de transport școlar. Nu știu în care oraș mai sunt zece linii, chiar zece nu cred că are nimeni”, a adăuagt Robu.

Sursa foto: facebook.com/STPT-RATT