Ca la noi! Peste 100.000 de teste rapide, nedecontate din cauza unei probleme tehnice

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Medici de familie din toată țara așteaptă banii pentru serviciile de testare rapidă realizate la începutul anului. Potrivit estimărilor, peste 100.000 de teste nu au fost încă decontate, aparent din cauza unei probleme tehnice.

De câteva luni se tot discută pe seama restanțelor la plata acestor servicii. Potrivit estimărilor realizate de reprezentanții medicilor de familie, doctorii așteaptă banii pentru peste 100.000 de teste realizate în lunile ianuarie și februarie.

În urmă cu două luni explicam presei de ce declarațiile pentru presă ale ministrului Sănătății despre neimplicarea în testare sunt nedrepte față de medicii de familie. Suntem în luna aprilie şi timpul ne-a dat dreptate. Mii de cabinete de medicina familiei au peste 100.000 de teste rapide efectuate în luna ianuarie și la începutul lunii februarie nerecunoscute la plată, din estimările noastre. Înrolarea medicilor în platforma Corona Forms prin intermediul STS a fost făcută cu întârziere, iar testele raportate de medici în platforma Rapter și copiate apoi de DSP-uri în platforma Corona Forms nu au fost înregistrate ca fiind efectuate de medicii de familie”, au transmis reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

1000x100 (5)

Așadar, doctorii se întreabă dacă aceste teste vor fi plătite.

„Casele de asigurări de sănătate județene ridică din umeri în fața deconturilor care nu reflectă munca depusă de medicii de familie și asistentele medicale din medicina familiei în valul 5, în efortul național de testare cu teste rapide antigen. CNAS, Ministerul Sănătății și STS caută de trei luni soluții”, au mai transmis reprezentanții FNPMF.