Voucherele de 50 de euro, distribuite și părinților singuri. Vor fi trimise prin Poșta Română

marius budai 2
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Ministrul Muncii Marius Budăi a explicat, la Timișoara, care sunt categoriile de persoane care vor beneficia de voucherele de 50 de euro care urmează să fie distribuite începând cu 1 iunie. Tichetele vor fi împărțite prin Poșta Română și folosite pentru șase alimente de bază. 

Ministrul a explicat că măsura este menită să preîntâmpine „evoluția extrem de galopantă a prețurilor la alimente”.

„Sumele ar fi trebuit să fie mai mari, dar este ce putem face acum, să sprijinim în primul rând categoriile vulnerabile. (…) Avem acele vouchere pe care le vom acorda începând cu luna iunie, 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia până în 1.500 de lei. Am solicitat coaliției politice să introducem aici și familia monoparentală. Consider că foarte mulți ani a fost lăsată deoparte, foarte mulți ani de zile nu s-a vorbit deloc de familia monoparentală și e greu să fii părinte singur și să crești 2-3 copii. Am ținut foarte mult ca în programul de măsuri să se afle și familia monoparentală. Nu am uitat nici persoanele cu dizabilități, care vor primi și ele aceste vouchere și nici copiii care încasează burse sociale. E obligația noastră să preîntâmpinăm abandonul școlar.”, a declarat Marius Budăi.

În privința distribuirii acestor tichete, procedura va fi similară cu cea a tichetelor de masă. Acestea vor ajunge la beneficiari prin Poșta Română.

1000x100 casa brutarului

„Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziționa 6 alimente de bază pe aceste vouchere. În primele discuții avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui și ouă. Acestea sunt în prima discuție, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul Agriculturii. (…) Vor ajunge prin Poșta Română. Cei care au pensia pe card, primesc cuponul acasă prin Poșta Română și vor primi și tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilități, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC și evident, tot prin Poșta Română pentru ceilalți. Elevii exact cum primesc bursa socială, vor primi și tichetele.”, a declarat Budăi.

Nu există un acord pentru finanțarea acestor vouchere cu Comisia Europeană, a mai spus ministrul, „cred că vom fi în situația în care prima tură de vouchere o vom finanța de la bugetul de stat și după aia vom recupera banii.”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01