„Ora lui Robert” vine la Timișoara. Peste 50 de copii instituționalizați vor lua parte la activitățile din program

eveniment 16 aprilie poster

Inițiativa civică „Ora lui Robert” implementează un nou proiect care se derulează în județul Timiș și se adresează copiilor instituționalizați. Vreme de trei luni, copiii sunt angrenați în diverse activități de tip funcțional, cu scopul de a le schimba percepția despre sine, în raport cu cei din jur.

Programul destinat copiilor instituționalizați este structurat corespunzător vârstei și bazat pe o varietate de exerciții, de la jocuri de condiție fizică generală până la mișcări specifice, concentrându-se pe învățare, succes și distracție.„Mediul nostru este distractiv, dar scopul nostru este unul serios”, este motto-ul după care se ghidează acest proiect dezvoltat de „Ora lui Robert”.

Prima acțiune va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la ora 12.30, la sediul Faber Community din Timișoara. Activitățile se vor desfășura în perioada aprilie – iunie 2022 cu peste 50 de copii instituționalizați din Timișoara, sub coordonarea lui Robert Năstasie, sportiv de performanță, legitimat la echipa de handbal SCM Politehnica Timișoara.

„În anii precedenți, derularea proiectului a arătat că sportul, prin natura sa competitivă şi prin faptul că se lucrează în echipă, poate aduce schimbări în felul în care cei vizați se privesc pe sine în relație cu cei din jur. În cadrul Orei lui Robert este promovată ideea de comunitate, unde există încurajare, susținere și apreciere reciprocă în cadrul antrenamentelor. Proiectul acesta reprezintă angajamentul nostru față de cultivarea dragostei pentru mișcare și pentru o viață sănătoasă de la cele mai fragede vârste.”, a transmis Robert Năstasie, coordonatorul proiectului.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Robert Năstasie este absolvent al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău și are experiență în lucrul cu cei mici, proiectul său derulându-se și în orașul Focșani în anii anteriori.

Mai multe detalii despre proiectele realizate de „Ora lui Robert” în ultimii doi ani, cu elevi din zone defavorizate, care acum se extinde și la copiii instituționalizați găsiți aici.

tmc 640