Ca la nebuni! Al patrulea comisar-şef în ultimele trei luni!

Bătaie de joc pentru însăşi noţiunea de management la Garda de Mediu, Comisariatul Judeţean Caraş-Severin!

Gheorghe Muntean este al patrulea comisar-şef al Gărzii de Mediu din Caraş-Severin din decembrie încoace. Corina Pascotă a plecat în ultima lună a anului trecut la conducerea DADPP a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Senina  Greve preluând atribuţiile de comisar-şef. Numai că, în urma producerii unui accident cu maşina Comisariatului, folosită, se pare, în interes personal, la Reșița a ajuns corpul de control al comisarului-şef al Gărzii Naţionale de Mediu. Ca o consecință, Marian Borondel a fost împuternicit la conducerea comisariatului judeţean. Venit tocmai de la Bucureşti şi pus pe fapte mari şi pe spargerea mafiei din jurul gunoaielor din Caraş-Severin, nici Borondel n-a rezistat mai mult de două săptămâni, şefii săi rechemându-l la Bucureşti. Astfel, la Garda de Mediu din Caraș-Severin a fost împuternicit Gheorghe Muntean.

Chiar dacă au fost aşa multe numiri, niciuna nu a venit prin concurs, ci ele au fost făcute cu delegaţie, ceea ce constituie o gravă încălcare a Statutului Funcţionarului Public şi a legilor de mediu, căci organizaţiile de mediu reclamă mereu nerespectarea prevederilor legale privind ocuparea posturilor. Şi asta, într-un judeţ care se află sub infringement al Comisiei Europene, atât pentru poluarea transfrontalieră cu praf de la Moldova Nouă, cât şi pentru problemele legate de gestionarea deşeurilor!

Rămâne de văzut dacă noul comisar-şef va avea viaţă lungă la Reşiţa şi, mai ales, câte măsuri de infringement va mai primi România din cauza problemelor de mediu din Caraş-Severin. „Este o numire normală, eu am declarat din start că nu am venit decât să pun lucrurile în ordine. Domnul comisar Muntean va face treabă bună, cred eu, şi vă asigur că va avea mereu uşa deschisă pentru presă”, ne-a declarat Marian Borondel (foto), fostul comisar şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin.