Locomotivele trec granița! Reșițenii joacă fotbal american în campionatul Serbiei!

După un prim sezon în Campionatul Național de Fotbal American, echipa Reșița Locomotives nu s-a mai înscris în competiție și în acest an. Principalul motiv îl reprezintă numărul restrâns de jucători, astfel că reșițenii cu greu ar putea duce la bun sfârșit campionatul. Vestea bună este că echipa nu se desființează, iar zece jucători vor evolua în campionatul din Serbia, pentru KAF Lavovi Vršac.

Medicul stomatolog Raul Siladi, cel care a inițiat acest frumos proiect în municipiul de pe Bârzava, denumit sugestiv Reșița Locomotives, a tras un semnal de alarmă încă de la finele anului trecut asupra situației în care se găsea echipa. „Sincer, am emoții, pentru că dacă rămânem la un număr de 20 de jucători ne va fi foarte greu să facem față unui campionat. Am început sezonul cu un lot de 36 de jucători și l-am terminat în 20. Dacă începem din start un campionat cu 20-22 de jucători, ne va fi extrem de dificil”, spunea Raul Siladi după amicalul din noiembrie cu Bucharest Warriors.

La începutul acestui an, inevitabilul s-a produs. Reșița Locomotives nu s-a mai înscris în campionat, în schimb zece componenți ai echipei, printre care și Raul Siladi, vor juca pentru Vârșeț, în liga secundă din Serbia. În țara vecină, fotbalul american este mult mai dezvoltat, întrecerea se desfășoară pe trei eșaloane, comparativ cu România, care are o singură ligă, din care mai fac parte acum doar cinci echipe.

Ocupantă a locului 5 în sezonul 2015, Reșița Locomotives nu se desființează, antrenamentele se desfășoară în continuare, chiar dacă nu la aceeași intensitate, în speranța că vor veni zile mai bune și municipiul de pe Bârzava va avea din nou o echipă înscrisă în CNFA. Până atunci, Raul Siladi&Co trec granița în Serbia, pentru a-și continua aventura în fotbalul american. Pe 5 martie, la Vârșeț va avea loc un amical cu Timișoara 89ers, iar pe 21 martie, reșițenii vor debuta în campionatul sârbesc.