Elevii au săli de sport, dar nu sunt încălzite!

Cum vremea rea nu numai că a bătut la ușă, dar a și intrat în casă, atenția se îndreaptă către elevii reșițeni și orele de sport. Situația sălilor de sport, anunță Inspectoratul Școlar Județean, este sub control, indiferent dacă dispun sau nu de o astfel de sală, copiii nu vor suferi de frig în timpul orelor de educație fizică. Însă, deocamdată, sălile de sport, la fel ca și cele de clasă, nu sunt încălzite.

Deși foarte puține școli au săli de sport proaspăt renovate și la standarde europene, în ultima vreme tot mai mulți copii se bucură de orele de educație fizică și în timpul iernii, într-un spațiu amenajat special pentru astfel de activități. Vremea rece din aceste zile i-ar fi determinat pe profesorii de educație fizică să își desfășoare activitatea în sălile de sport, însă, cum nu s-a dat drumul la căldură, în sală este ca afară.

Pentru că în această perioadă temperaturile au scăzut destul de mult, s-a pus problema locației unde se țin orele de sport, din moment ce afară este deja prea frig: „Sunt doar câteva zile friguroase, iar apoi se anunță din nou temperaturi ridicate. La urma urmei, educația fizică are și rolul de a căli organismul. Așadar profesorii noștri sunt cei care decid dacă orele lor se pot ține afară sau nu”, explică pentru Express de Banat Adrian Bot, inspector școlar de specialitate.

Chiar dacă profesorii din județ ar dori să își țină orele în sălile de sport, acestea nu dispun încă de încălzire, fiind racordate la CET: „În municipiu avem săli de sport la aproximativ toate unitățile de învățământ, dar nu sunt încălzite, la fel ca și școlile. Astfel că, profesorii pot decide singuri dacă merită să intre cu elevii în sală sau temperatura este aceeași cu cea de afară”, precizează inspectorul școlar de specialitate.

La sate situația stă altfel. Numărul sălilor nu este nici pe departe suficient, dar elevii au săli de sport improvizate ca să nu sufere de frig afară: „La sate într-adevăr sălile de sport nu sunt suficiente. Chiar dacă nu au o astfel de sală, directorul școlii le va asigura o sală de clasă unde să își desfășoare orele de sport. Iar până acum nu am primit nicio plângere de la vreun părinte sau elev cum că ar suferi de frig în timpul orelor de educație fizică”, mai adaugă Adrian Bot.

De obicei, conform planificărilor fiecărui profesor de sport, lunile septembrie și octombrie sunt pentru activități în aer liber, iar din luna noiembrie orele se mută în sălile de sport. Astfel, teoretic doar o zi îi mai desparte pe elevi de educația fizică în sală.

Foto guraialomitei.com

Comments

  1. bogdan says:

    La ce trebe caldura in salile de sport ,,lasa ca au caldura ,aia in costum si camasa alba care apar pela tv si nespun sai alegem

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/