Șoferii, luați prin surprindere de brumă

După prima ninsoare vine și prima brumă. Șoferii reșițeni au avut parte de o surpriză în această dimineață: mașinile au fost acoperite cu un strat generos de brumă.

Termometrele în această dimineață au scăzut sub zero grade, semn că și peste noapte a fost la fel de frig. Dovadă stă și bruma depusă pe geamurile mașinilor, prima brumă serioasă din acest sfârșit de toamnă.

Șoferii au uitat cum se întâmplă în anotimpul rece cu mașinile ce trebuie curățate. Iarna care parcă a venit prea brusc strică diminețile reșițenilor: „Nu mă așteptam să am de curățat mașina în această dimineață. Parcă e prea devreme încă. Aproape că voi întârzia la lucru cu surpriza din zori de zi”, povestește un reșițean. Alții se tem pentru sănătatea lor și a copiilor din moment ce se anunță temperaturi ridicate în următoarele zile: „Prea schimbătoare vremea. Acum e frig de nu știi cu ce să te mai îmbraci, iar peste o zi realizezi că te-ai îmbrăcat prea gros. Am copiii răciți acasă, nici nu îi mai duc la școală zilele astea friguroase”, se plânge un reșițean.

Meteorologii susțin că temperaturile scăzute din timpul nopții și al dimineții aduc vreme bună și grade  cu plus în termometre peste zi. Semne bune are dimineața deoarece soarele se arată la față după câteva zile în care a stat ascuns după nori de ploaie, lapoviță și chiar zăpadă. Rămâne de văzut dacă este doar un soare cu dinți.