Buziaşul, în alertă! După depistarea pozitivă a unui poliţist local, alte două persoane au coronavirus. Măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului

Măsuri sporite pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la Buziaş. După ce un poliţist local din oraş şi soţia lui care lucrează la Primăria Sacoşu Turcesc au fost confirmaţi cu coronavirus, alte două persoane din Buziaş, respectiv din Bacova, sat aparţinător, au fost depistate pozitiv.

Cei doi locuitori depistaţi pozitiv nu au fost raportaţi ca fiind veniţi din străinătate, nici nu sunt persoane de contact cu altele contaminate, după cum afirmă primarul oraşului.

„Era doar o chestiune de timp până să apară și la noi persoane depistate pozitiv. Nu mă refer la colegul de la Poliția Locală, ci la două persoane una din Buziaș și cealaltă din Bacova, persoane pe care nu le aveam în raportările noastre ca persoane sosite din străinătate sau izolate ca persoane de contact, cu persoane contaminate! Asta-i perversitatea flagelului care ne bântuie lumea de ceva vreme! Vreau să vă asigur că vom continua să ținem sub control toate persoanele aflate în izolare.”, a declarat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

După închiderea Poliţiei Locale din Buziaş şi trimiterea angajaţilor în izolare la domiciliu, se iau măsuri de evitare a răspândirii virusului. Primarul Sorin Muntenu a dispus spălarea şi  dezinfectarea drumurilor şi a scărilor de bloc. De asemenea, edilul face apel la populaţie să păstreze distanţa şi să evite contactele directe.

„Vom continua curațirea-spălarea drumurilor și aleilor centrale cu substanțe de dezinfecție. Procedeul de dezinfecție se continuă în scările de bloc prin pulverizare (unde s-au montat deja dispersoare cu dezinfectant); în zonele centrale, mai frecventate! Toate eforturile sunt pentru diminuarea consecințelor nefaste ale acestui blestemat virus! Sunt convins că sunteți constienți cu toții că numai împreună vom reuși să depășim momentul, păstrând distanța și evitând contactele directe.”, a mai spus primarul oraşului Buziaş.

Sursa foto: Fantasticul Banat