Busuioc: „Putem să punem probleme oricărei echipe!”

Universitatea Reşiţa debutează astăzi în ediţia 2015-2016 a campionatului Diviziei A de handbal feminin, cu un meci în faţa propriilor susţinători, în care va avea ca adversară, de la ora 11, Mureşul Târgu Mureş.

Sensibil întărită faţă de sezonul trecut şi cu un plus de experienţă, în ciuda faptului că media de vârstă este foarte scăzută, echipa lui Cristi Busuioc ţinteşte un loc pe podium la finele campionatului. Reşiţa se apropie tot mai tare de revenirea pe prima scenă a handbalului feminin românesc, pentru că proiectul gândit de Busuioc şi directorul clubului, Octavian Măzăran, care s-a bazat pe creşterea junioarelor, începe să confirme că a fost unul inspirat. „Eu personal mă gândesc să fim din nou în progres, îmi doresc să ocupăm o poziţie mai bună decât cea pe care am ocupat-o sezonul trecut. E important că am reuşit să păstrăm nucleul de bază de la junioare cu care am obţinut medaliile de bronz la turneul final, dar şi senioarele, care deja au acumulat o experienţă, chiar dacă suntem în continuare o echipă tânără. Fetele care au terminat junioratul sunt doar la primul an de seniorat. Prin experienţa acumulată spun eu că am demonstrat şi anul trecut că putem să punem probleme oricărei echipe din liga a doua şi în acest an putem să ocupăm o poziţie mai bună decât anul trecut”, a declarat antrenorul Universităţii pentru expressdebanat.ro.

Studentele nu se înscriu ca favorite în lupta pentru promovare, pentru că sunt alte echipe, cu alte pretenţii şi cu alte posibilităţi financiare, dar pot juca anul acesta cel puţin rolul de arbitre în lupta pentru accederea în Liga Naţională. Dar în sport se văd şi destule surprize. Busuioc invită toată lumea să rămână cu picioarele pe pământ şi adoptă în continuare strategia paşilor mărunţi, dar care merg numai înainte. „Anul trecut am fost foarte aproape de un baraj de promovare, iar anul acesta dacă facem un campionat bun ne apropiem de podium şi la nivel de senioare, de perspectiva unui baraj şi apoi a unei promovări. Rămân însă realist, pentru că nu am făcut supertransferuri, am adus doar trei jucătoare faţă de echipele puternice din serie, cum sunt CSM Bistriţa, Târgu Mureşul şi Deva care au retrogradat. Vom avea o serie mai puternică”, a mai spus Busuioc.