Busuioc construieşte o nouă echipă pentru Liga Naţională

Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa a petrecut doi ani în Liga Naţională şi ar fi putut rămâne în elită dacă sprijinul ar fi fost pe măsura pretenţiilor şi ar fi venit la timp. Toate fetele au plecat după retrogradare, în momentul de faţă, Cristian Busuioc încercând să construiască o nouă echipă competitivă, din puştoaice de 15-16 ani.

 

Noua echipă de handbal a Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa începe să adune puncte în clasament după ce, în turul campionatului, nu a cunoscut gustul victoriei. Fără ca Reşiţa să aibă vreo echipă de junioare, directorul clubului universitar a hotărât că e neapărat să se pună bazele unei pepiniere proprii, în condiţiile în care bugetul nu permite aducerea unor jucătoare de valoare din altă parte. Cristian Busuioc a fost însărcinat să construiască aproape de la zero o echipă care să reprezinte în anii următori Reşiţa în prima ligă. Echipa încropită de acesta joacă atât în campionatul junioarelor, cât şi în Divizia A, experienţă ce nu le poate fi decât de mare folos. “Suntem în grafic. Deocamdată pot să spun că am realizat ceea ce ne-am propus la început de drum. În turul campionatului, la nivel de Divizia A, nu am reuşit să obţinem decât un singur punct, după un rezultat de egalitate, iar în acest retur avem deja mai multe victorii şi am scăpat de ultima poziţie în clasament”, a declarat Busuioc.

Infuzie de experienţă

Antrenorul Universităţii are mare încredere în tinerele jucătoare pe care le pregăteşte şi este convins că, implementarea unor jucătoare cu experienţă ar grăbi revenirea Reşiţei în Liga Naţională. “Având în vedere formula inedită în care participăm la acent nivel competiţional, mă refer la fete de 15-16 ani, eu spun că suntem pe un drum ascendent, iar în viitor, cu răbdare, mai ales dacă vom mai şi aduce alte sportive, atunci vom putea face din nou o echipă competitivă care să emită pretenţii mai mari. Se vede, ne lipseşte o jucătoare cu experienţă. Forţa noastră vine din această mobilizare exemplară, din dăruinţa şi entuziasmul lor. În relaţiile unu la unu diferenţa de forţe este vizibilă, însă printr-un joc colectiv, combinativ, vom reuşi să construim o echipă frumoasă la Reşiţa”, a mai spus Busuioc.