Burse în valoare totală de 34 milioane de lei pentru elevii din Timiș, în acest an școlar

explo 1000x200

Peste 34 de milioane de lei este bugetul alocat pentru acordarea burselor elevilor din județul Timiș, în acest an școlar. Nu mai puțin de 27.000 de elevi beneficiază de burse sociale, ca urmare a rezultatelor bune la învățătură sau pentru că sunt înscriși la o clasă profesională.

Inspectoratul Școlar Timiș a anunțat sumele alocate în acest an școlar pentru bursele elevilor, fonduri care provin de la bugetele locale și de la stat. Astfel, vorbim de o sumă care se ridică la peste 34 de milioane de lei, bani care sunt împărțiți unui număr de 27.143 de elevi beneficiari din Timiș.

Conform reprezentanților instituției, din bugetul local a fost alocată suma de 27,6 milioane de lei, bani care au fost distribuiți pentru 40 de burse de performanță, 18.511 burse de merit, 561 de burse de studiu și 4.066 de ajutoare sociale. De asemenea, de la bugetul de stat a fost aprobată o sumă de 6,4 milioane de lei, banii fiind împărțiți pentru 198 de burse bani de liceu și 3.767 de burse profesionale, pentru elevii înscriși la clasele profesionale.

Banii au fost repartizați de Finanțe către unitățile administrativ-teritoriale. Au fost transmise înștiințări, asta în urmă cu vreo două luni. Bugetele au fost repartizate pe toate cele patru tipuri de burse, inclusiv bursele de merit pentru care nu este nevoie de depunerea de documente pentru că situația elevilor se găsește în documentele școlare.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

banner 970 x 250