Performanță cu repetiție! Andrei Croitoru, locul I județean și calificare națională la Olimpiada de Fizică

explo 1000x200

Învățământul lugojean se mândrește cu o nouă performanță. Elevul Andrei Croitoru a obținut locul I județean la Olimpiada de Fizică.

Un nou rezultat de excepție a fost adăugat în palmares de elevul lugojean Andrei Croitoru la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică, desfășurată la finalul lunii aprilie. Tânărul, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, s-a clasat pe locul I județean și a obținut astfel și calificarea pentru etapa națională, repetând performanța de anul trecut.

„Etapa județeană a avut loc într-un în mediu online cu monitorizare video în data de 25 aprilie, iar rezultatele au fost afișate sâmbătă, 8 mai. Sunt bucuros că am reușit pentru al treilea an consecutiv calificarea la etapa națională cu locul I pe județ și îmi doresc foarte mult ca sâmbătă, 15 mai, în cadrul acestei etape, să obțin o altă medalie. Fizica este o știință frumoasă, fiindcă tot ce este în jurul nostru este descris de aceasta. Mulțumesc Societății Române de Fizică că a făcut posibilă organizarea acestei olimpiade și mulțumesc domnilor profesori Marius Stan și Gheorghe Bancu pentru îndrumare și susținere.”, a declarat Andrei Croitoru.

Obiectivul Olimpiadei de Fizică a Societății Române de Fizică (ON-SRF) este atragerea elevilor din învățământul preuniversitar către studiul fizicii, menținerea interesului elevilor pentru această știință, precum și oferirea unui cadru adecvat pentru evaluarea cunoștințelor elevilor care doresc să performeze în Fizică. Competiția reprezintă un proiect educațional al Societății Române de Fizică (S.R.F.), realizat în colaborare cu Facultățile și Departamentele de Fizică din principalele centre universitare din România și cu sprijinul profesorilor de fizică din învățământul preuniversitar.

Andrei Croitoru nu este la prima reușită, dovedind pe parcursul anilor școlari că stăpânește excelent științele exacte. Amintim că recent, la Olimpiada Națională Gazeta Matematică, elevul a reușit să obțină locul II pe județ, premiul II național și calificarea la etapa națională, dar și o mențiune la Concursul Online de Lingvistică, organizat de Institutul de Lingvistică ”Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din București. De asemenea, anul trecut tânărul lugojean a luat parte la Pan-STARRS, un important proiect internațional în domeniul astronomiei, desfășurat pe echipe naționale.

banner 970 x 250