Bulevardul Cetății, pregătit de șantier. Lucrările efective care vizează și liniile de tramvai vor dura aproape 3 ani

Primăria Timișoara a predat amplasamentul firmei care se va ocupa de lucrările de pe bulevardul Cetății, unde se vor reabilita liniile de tramvai, se vor amenaja trotuare cu piste de biciclete și zone verzi.  În următoarele șase luni va fi elaborat proiectul tehnic, abia apoi încep lucrările. 

Proiectul prevede reabilitarea zonei de pe bulevardul Cetății cuprinsă între intersecția cu Calea Bogdăneştilor și intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General, anunță Primăria Timișoara.

Șase luni are la dispoziție firma care se ocupă de reabilitare să elaboreze proiectul tehnic, apoi 30 de luni, de la data emiterii ordinului de începere, vor dura lucrările efective. „Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor se va emite numai după obţinerea Autorizaţiei de Construire”, transmite primăria.

Potrivit studiului de fezabilitate, lucrările presupun modernizarea a 1,57 km linie cale dublă de tramvai și montarea a 10 stații pentru tramvai. Va fi reabilitat carosabilul, trotuarele, va fi făcută o pistă pentru biciclete și amenajat un spațiu verde de 20 de mii de mp. Lucrările costă 70 de milioane de lei, fără TVA.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Tot cu câteva zile înainte de alegeri, primarul Timișoarei și reprezentantul firmei SPIC Internazionale au semnat contractul de execuție pentru lucrările la Pasajul Solventul. Contractul are o valoare de aproape 94 de milioane de lei, fără TVA. Două luni durează actualizarea proiectului tehnic, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor va fi de 24 de luni. Aceste lucrări cuprind execuția unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul căii ferate, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării.

Pasajul va cuprinde o platformă cu o linie cale pentru tramvai amplasată în mijlocul carosabilului, câte două benzi de circulaţie pe sens de o parte şi de alta a platformei tramvaiului, trotuare și piste de cicliști pe ambele părți ale pasajului. La intersecția cu strada Gării este prevăzut un sens giratoriu.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/