Buletine și acte pe terenuri pentru comunitățile marginalizate ale Reșiței

acte romi
Cuib de vise 1000x100

Cetățenii de pe Strada Bistra din cartierul reșițean Câlnic vor intra, în sfârșit, în legalitate, grație unui proiect derulat de Primăria Reșița, în parteneriat cu Asociația Make Better și Fundația Humanitas Pro Deo.

Proiectul „N-am acte, nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale” constă în mai multe etape de lucru desfășurate pe parcursul a 18 luni, având ca scop reglementarea situației terenurilor și sprijinirea intrării în legalitate a persoanelor care locuiesc pe Strada Bistra din Câlnic, una din zonele marginalizate ale Reșiței. Proiectul se desfășoară cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România (program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021).

La sediul Primăriei Reșița a avut loc, cu acest prilej, o întâlnire de lucru, la care au participat partenerii proiectului, din partea municipalității fiind prezent viceprimarul Adrian Dacica. Acesta a explicat că intervenția din zona Câlnic va permite și o restructurare urbanistică a zonei care va contribui la creșterea calității vieții oamenilor din cartier.

publicitate si promovare in ziar

acte romi 2

„Cu ajutorul acestui proiect se pun în aplicare noile prevederi legale printr-un model-pilot de intervenție urbanistică participativă pe Strada Bistrei din Câlnic. Aceasta este una dintre zonele urbane marginalizate din oraș, locuită de o comunitate cu stare materială precară, cu locuințe în mare parte degradate, improvizate și fără forme legale. Scopul proiectului este să sprijine oamenii din comunitate care trăiesc acolo de zeci de ani să intre în legalitate și să obțină acte pentru terenurile pe care și-au construit casele. Un aspect foarte important este că intervenția în cartierul Câlnic va permite și o restructurare urbanistică a zonei care va contribui la creșterea calității vieții oamenilor din această zonă.”, a declarat viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/