Bugetul Lugojului, sub foarfeca rectificării! Spitalul din Lugoj cere mai mulți bani pentru instalarea tomografului

Consilierii locali din Lugoj se vor întruni astăzi într-o ședință extraordinară, convocată pentru ora 14.00, pentru un singur proiect de hotărâre: rectificarea bugetului local. Inițiativa aparține primarului Francisc Boldea, care va aloca mai mulți bani unor instituții din subordinea Primăriei Lugoj, printre care și Clubul Sportiv Municipal.

De sume are nevoie și spitalul din Lugoj, care a înaintat încă de săptămâna trecută o adresă Primăriei orașului prin care se solicită trecerea sumei de 624.400 de lei de la reparații capitale aferente activelor fixe, la capitolul „mașini, echipamente și mijloace de transport”.

„Din bugetul pe care îl avem deja în acest an pe reparații capitale vrem să trecem o serie de sume pe alte secțiuni. Eu solicit practic tot sume din banii alocați spitalului, pentru reparațiile capitale. Este doar o mutare de fonduri pe alte secțiuni, nu solicităm nici un ban în plus”, a precizat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal „dr. Teodor Andrei”, aflat într-un conflict deschis cu primarul Francisc Boldea.

În principal, de acest transfer în valoare de 642.400 de lei vor beneficia patru sectoare ale spitalului lugojean. În primul rând, este vorba de recompartimentarea, igienizarea, obținerea auto­ri­zațiilor de amplasare și construcție, precum de utilizare de la DSP, respectiv CNCAN, a compartimentului de la Radiologie care va fi destinat computerului tomograf, în condițiile în care la începutul anului nu s-a știut că tomograful va veni în 2019. De asemenea, pentru acreditarea RENAR a laboratorului spitalului este necesară achiziționarea de două aparate noi: analizor automat hematologie și altul pentru urină și sediment urinar.

Tot din acești bani se va face o revizie la toată instalația de încălzire a spitalului (vane, apometre, motor, pompe, circuite), iar ultimul capitol de cheltuieli, în sumă de 69.000 de lei este pentru iluminatul din curte, unde prețul corpurilor de iluminat a crescut în acest an față de anul trecut.