Buget zero! Promisiuni nerespectate și salarii cu porția la Primăria Oravița!

Administraţia publică locală de pe Valea Caraşului nu a reuşit să acopere salariile asistenţilor personali şi nici indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi în ultimele două luni. Motivul? Bugetul local este pe zero. Și problemele nu-i vizează doar pe ei!

Asistenţii personali de pe raza UAT Oraviţa au ajuns, în ultimele două săptămâni, să bată tot mai des la uşile primăriei în vederea obţinerii unui răspuns cu privire la faptul că, de două luni (iulie, august), aceştia nu au mai încasat sumele cuvenite. Lucia Voloşincu, din Ciclova Montană, în vârstă de 59 de ani, în calitate de asistent personal al unui tânăr cu probleme în vârstă de 25 de ani, a mers, împreună cu alte persoane care se află în aceeaşi situaţie, săptămână trecută, joi, 12 septembrie, la viceprimarul Lorena Nicoleta Ion pentru a cere explicaţii: „I-am spus doamnei viceprimar care este situaţia, că nu ne-am primit banii. Doamna Ion ne-a spus iniţial că nu sunt bani, apoi ne-a transmis că luni, 16 septembrie, vom primi un salariu întreg (pentru luna iulie), urmând ca, până la sfârşitul săptămânii, vineri, 20 septembrie, să primim şi salariul pentru luna august. Ei bine, luni am constat că nu ne-a intrat nicio sumă de bani!”, povestește femeia cu disperare.

Astăzi 9 persoane au fost din nou prezente în parcul din apropierea primăriei, gata să meargă încă o dată pe la birourile instituţiei pentru a cere ce li se cuvine, însă nici viceprimarul Lorena Ion, nici primarul Dumitru Ursu nu au fost de găsit. Cu toate acestea, surpriză! În doar câteva ore, asistenţii personali au fost înştiinţaţi să-şi verifice conturile, acestora livrânduli-se doar o parte din bani, respectiv suma de 500 de lei, cu promisiunea ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să primească diferenţa: „Domnule, lucrez în această branşă de 29 de ani. Eu nu cer nimic în plus decât ceea ce mi se cuvine. Am restanţe la factura de energie electrică. Mi-au adus la cunoştinţă că-mi vor tăia curentul. Nu mă pot descurca. Pe lângă acest tânăr de care am grijă, soţul meu are piciorul amputat. Deci nu am o singură persoană cu probleme, am două. Ne trebuie lemne, hrană. Eu primesc în mână 1.400 de lei. Nu cer nimic decât dreptul meu”, a declarat Voloşincu pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, spun oamenii, și ceilalţi angajaţi ai Primăriei au probleme cu încasarea salariilor în ultima vreme.

Contactată telefonic pentru a oferi lămuriri cu privire la situația din Primăria Oravița, viceprimarul Lorena Ion a declarat: „Bugetul local este pe zero. Au primit astăzi o parte din bani şi vom face demersuri pentru ca aceste sume să ajungă cumva la destinatari”.