Bugetul județului a fost rectificat pozitiv!

Aleșii județeni au fost convocați astăzi să dezbată mai multe aspecte legate de soarta județului Caraș-Severin. Cel mai important dintre acestea se referă la sumele de bani care vor ajunge la echipa de handbal, finanțată în cea mai mare măsură din bugetul județean.

Alianțele care s-au conturat în cadrul plenului de astăzi au scos în evidență neînțelegeri punctuale între foștii colegi de alianță (USL) pe plan județean, însă, chiar și așa, partea bună a lucrurilor este că proiectele de hotărâre au fost aprobate cu majoritate de voturi, astfel că fondurile vor ajunge în cele din urmă la echipa de handbal, dar nu numai.

„Am alocat suma de 470 mii lei pentru echipa de handbal, mai exact pentru a plăti o parte din datoriile existente la Clubul Sportiv Caraş-Severin. Aşa cum am mai spus, handbalul la Reşiţa este un fenomen social şi în condițiile în care nu există un real sprijin din partea mediului de afaceri. Nu vreau să condamn pe nimeni în acest sens, dar am considerat că trebuie să încercăm să oferim reşiţenilor măcar acest minim spectacol sportiv pe care-l reprezintă Liga Naţională, unde joacă echipa noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Cine s-a abținut de la vot?
Proiectul a trecut cu o majoritate simplă, după ce consilierii judeţeni ai grupului PSD, UNPR, PC şi cei ai PP-DD s-au abţinut de la vot. Asta, deși înainte de ședință au avizat favorabil toate proiectele de hotărâre. Decizia lor, de abținere, a putut fi interpretată de cei care au luat parte la ședință, întrucât deciziile au fost importante pentru comunitatea locală, dar și pentru soarta celui mai iubit sport din Caraș-Severin: handbalul!

,,Noi ne-am abţinut la vot până când ni se va pune la dispoziţie situaţia anumită a cheltuielor de la acest club de handbal. Când le vom avea pe masă, cu cea mai mare plăcere vom discuta. Şi opinia publică poate este interesată să afle punctul nostru de vedere, să afle unde s-au dus banii şi ce se are de gând în continuare”, a precizat consilierul județean al PSD, Ioan Spânu.

Toate hotărârile au fost votate cu 16 voturi „pentru” şi 15 abţineri.