Bugetarii sunt stresați! Nu se mai odihnesc

Bugetarii nu au primit nici anul acesta bilete de odihnă, iar asta îi nemulțumește cel mai mult în plin sezon estival. Fosta guvernare a dat o Ordonanță de Urgență la începutul verii prin care aceste bonusuri s-au tăiat .

În plin sezon estival, cea mai mare nemulțumire a bugetarilor este faptul că fosta guvernare a luat decizia de a tăia biletele de odihnă. După ce că salariile sunt așa cum sunt, nu se mai pot bucura nici de aceste bonusuri. Astfel că, sindicatele caută soluții ca să vină în sprijinul angajaților. Liderii de sindicat din județ au contactat diferite agenții de turism pentru a negocia oferte cât mai accesibile.

”Până acum trei ani, lucrurile mergeau destul de bine, în sensul că se aloca un  număr de bilete pentru fiecare județ, prin intermediul Direcției de Muncă. Din nefericire, e foarte greu să le spunem colegilor care sună și ne întreabă de bilete, pentru că, la salariile pe care le avem, este foarte greu să îți permiți un concediu”,  spune Mariana Zvarici, vicepreședintele Federației Educației Naționale.

leader board 728 x 90 px

Decizia luată de Guvern nu este unică în acest sens. Nici acum doi ani angajații de la stat nu au primit bilete de odihnă. În 2011, lucrurile au fost puțin mai roz. Sindicatele au primit bonusurile, dar foarte târziu, astfel că cei mai mulți dintre angajați nu s-au putut bucura de ele.