Buget de 4.000.000 de lei pentru Moldova Nouă

Dacă până recent prioritatea administrației Matei Lupu a fost acoperirea datoriilor pe care le-a avut Primăria din vechiul mandat, acum întreaga activitate se concentrează pe investiții şi proiecte europene.

Recent, Consiliul Județean a aprobat bugetul pentru Caraș-Severin, dar și pentru toate comunele și orașele, astfel că acum urmează ca același lucru să fie stabilit și la nivelul administrației publice locale din Moldova Nouă. Veștile sunt bune atunci când vine vorba despre banii pe care localitatea i-a primit, mai ales că edilul-șef explică faptul că suma alocată se apropie în proporție de 80-90 la sută de cea solicitată.

„Suma care ne-a fost repartizată a fost normală. Am început încet, încet să ajungem pe linia de plutire. S-ar putea ca, în forma actuală, cu fondurile actuale, să mai rămânem cu o datorie de până în 200.000 de lei, iar în rest să fim la zi”, a spus primarul orașului, Matei Lupu, pentru „Express de Banat”. Acesta a adăugat că ar exista, totuși, un minus legat de finanțarea prin Ordonanța 7, act normativ care creează o serie de probleme în mai multe localități din Caraș-Severin.

Ce buget are orașul în acest an
Edilul-șef spune că suma finală va putea fi estimată doar în urma unui calcul realizat împreună cu colegii săi de la biroul de contabilitate. Aproximativ, însă, aceasta ar urma să se ridice la 4.000.000 de lei. „În urma unui calcul riguros, vom stabili prioritățile pentru anul acesta. Eu zic că lucrurile vor merge bine și sper să fie așa. Această sumă despre care vorbim însă cuprinde inclusiv salariile dascălilor, dar și orice altă cheltuială a orașului pentru un an întreg”, spune primarul, care explică faptul că probleme există în momentul de față la unitatea spitalicească din oraș, care, și ea, trebuie adusă pe linia de plutire. Astfel că, prin decizia Consiliului Local, spitalul va primi 50.000 de lei.