Mai multe administrații locale din Caraș-Severin au depus spre finanțare o serie de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii din județ. Deși acestea au fost câștigate, iar primarii s-au apucat de lucru pe banii comunității, fondurile de la centru întârzie să apară, astfel că bugetul le este blocat.
Investițiile promise, dar nerealizate de fostul Guvern, le dau mari bătăi de cap primarilor din Caraș-Severin. În această situație este și comuna Sasca Montană, unde comunitatea locală încearcă să facă lucruri frumoase, dar care țin acum de sfera imposibilului. Mai mult decât atât, bugetul local, și așa destul de mic, este îngreunat din cauza proastei gestionări a banului public la nivel central. „Am câștigat un proiect pe Ordonanța 7, care a prevăzut construirea unei baze sportive multifuncționale, de tip II, în aer liber. Terenul de sport a fost prevăzut pentru practicarea mai multor sporturi. Valoarea lui se ridică la 680.000 de lei”, a declarat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.
Oamenii au tot așteptat după banii de la centru, care ar fi trebuit deja alocați, însă proiectul a întârziat să se concretizeze. „Partea noastră de cofinanțare era de 200.000 de lei, sumă destul de mare pentru un buget de nivelul comunei Sasca Montană, însă am decis, alături de consilierii locali, să începem lucrările. Din păcate, am alocat 85.000 de lei și ne-am trezit că am investit banii în turnarea unei fundații, întrucât nici până acum nu am văzut vreun leu pentru finalizarea proiectului”, a declarat edilul-șef.
Acesta a refuzat să stea pe gânduri și a făcut în repetate rânduri adrese la Guvern, însă nu a primit niciun răspuns pozitiv. „Dacă știam că lucrurile merg în această direcție, am fi făcut altceva cu banii, nu i-am fi investit în turnarea unei fundații de beton”, a adăugat Poplicean.