Bronhoscop de 148.000 de lei la spitalul din Caransebeș, prin grija Rotary Club

Proiectele vizate de Rotary Club Caransebeș la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș se bifează etapă cu etapă. După donația făcută în urma reabilitării unui spital din Belgia, acum unitatea medicală va beneficia și de un bronhoscop, aparat medical pentru diagnosticarea afecţiunilor respiratorii, urmărirea evoluţiei sau a tratamentului acestora, înainte şi după intervenţii de chirurgie toracică sau terapie medicală.


Predarea bronhoscopului marca Storz, în valoare de 148.000 de lei, a fost făcută de președintele Rotary Club Alin Deteșan, însoţit de membrii Rotary, managerului medical alături de medicii Ionuț Mihăilică, Dan Laurențiu Tocuț, la acțiune asistând și primarul Felix Borcean.

Agnes Ispas, manager de proiect, ne-a precizat că aparatul a fost achiziționat cu o reducere substanțială prin mijlocirea partenerilor de proiect, Rotary Club Meerbusch-Büderich. Bronhoscopia este o investigaţie minim invazivă în bolile plămânului, o metodă de vizualizare a interiorului arborelui respirator, traheelor şi bronhiilor.

„Este cel mai valoros obiect achiziționat prin acest proiect. Iată că la nici un an de la balul de caritate la care am anunțat public intenția noastră de a achiziționa bronhoscopul, acesta se și află la spital”, ne-a menționat Agnes Ispas.

Din proiect au mai rămas instalația de gaze medicale, care va fi executată în parteneriat cu Primăria Caransebeș şi pentru care s-a început achiziția, precum și cele două monitoare de funcții vitale necesare Secției de Pediatrie.