Broaște țestoase ținute în captivitate într-un restaurant din Timișoara. Inspectorii de mediu au intervenit

Inspectorii Gărzii de Mediu Timiș au găsit, într-un restaurant din Timișoara, 28 de broaște țestoase în cazul cărora nu a putut fi justificată proveniența. Broscuțele au fost preluate de autorități și se află acum într-un centru de îngrijire, iar inspectorii de mediu au sancționat restaurantul conform legii protejării vietăților din habitate naturale. 

Broaște țestoase de apă sunt din specia Emys orbicularis, iar în urma controlului făcut de comisarii de mediu, s-a stabilit că animalele erau ținute în captivitate.

,,În urma controlului a fost dispusă măsura de a fi ținute în custodie până la predarea acestora spre centru abilitat pentru îngrijirea, verificarea stării de sănătate și eliberarea ulterioară a acestora și se vor aplica prevederile OUG 57/2007 privind Regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, cu modificările și completările ulterioare”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș.

Până când vor ajunge în habitatul natural, broscuțele vor fi găzduite la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice ,,Luana’’.