Brian Filimon: „Nu vreau să fac promisiuni pe ce nu am siguranță maximă!”

Primarul din Măureni continuă proiectele de dezvoltare locală, însă se ferește să vorbească despre cele care nu prezintă garanție.

Brian Filimon este, cu siguranță, iubit și apreciat de oamenii din Măureni, după ce, la alegerile locale de anul trecut, câștiga detașat un nou mandat de primar. La șapte luni de la reconfirmarea sa în fruntea primăriei, Filimon privește spre viitor încrezător. Are lucrări în derulare care se apropie de final și proiecte care-și așteaptă finanțarea. „Pe lângă proiectele pe care urmează să le recepționăm anul acesta, iar aici mă refer la canalizare, parcul din centrul comunei și baza sportivă, cu teren sintetic, vestiare și nocturnă, am idei și proiecte multe! Avem întocmite deja studii de fezabilitate, ca plan de dezvoltare în comunitate, atât pentru satul Șoșdea, cât și pentru Măureni, fie că este vorba despre căutarea finanțării pe fonduri guvernamentale sau europene, fie că este vorba despre proiecte pe care le finanțăm noi, din bugetul local.”, explică Brian Filimon.

Filimon este optimist în ceea ce privește reușita viitoarelor proiecte, însă nu se hazardează să promită proiecte care nu prezintă siguranță. „Aș vrea să vorbesc despre proiectele pe care eu le văd realiste, pentru că am destul de multe depuse la Compania Națională de Investiții (CNI). Și aici mă refer la grădinița nouă și modernă pe care ne-o dorim la Măureni, care este pe undeva pe la 600.000 de euro, la sala de sport din Măureni, care este într-un stadiu foarte bun, fiind deja în faza de achiziții la CNI, dar și la străzile rămase neasfaltate în Șoșdea și Măureni, un proiect foarte importat, de 7,6 kilometri, pentru care ne luptăm și care este într-un stadiu destul de bun, ca să zic așa. Când spun stadiu destul de bun, mă refer la faptul că proiectul se află la ultimele verificări, după care va intra în comisia ministerului. Deci, am spus într-un stadiu destul de bun, pentru că știu că am trecut peste câteva etape, însă până nu văd semnat și contractul, nu vreau să mă îmbăt cu apă rece și să afirm că a fost aprobat! Vreau să spun acum, că mai am vreo șapte sau opt proiecte pe lista de sinteză la CNI, dar care sunt într-un stadiu mediu: niciodată nu vreau să fac promisiuni pe ceea ce nu am siguranță maximă, însă cred în ele și sunt optimist că vom primi finanțare pe aceste proiecte.”, a mai precizat primarul din Măureni.