A început relocarea animalelor de la Grădina Zoologică din Timișoara, închisă în decembrie

Trei oi, alte trei gâște canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati și un nandu au fost mutați marți de la Grădina Zoologică din Timișoara. Animalele se vor afla în custodie pe perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” din Ploiești. 

În total, Zoo Timișoara găzduia 261 de exemplare din 46 de specii. 59 dintre animale urmează să fie preluate de Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT” Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie, Gunther Cristian – un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.

„Activitațile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic de către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță a acestor animale către alte grădini zoologice partenere.”, a transmis Primăria Timișoara.

Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă în 18 decembrie, în vederea elaborării unui nou proiect de grădină zoologică la standarde europene. În ultima perioadă au fost stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire.