Alin Nica, despre promovările în CJT: „Să trecem peste etapa în care tăiai frunze la câini sau nu făceai nimic și erai promovat fiindcă așa dădea bine”

Cheltuielile cu aparatul de specialitate al Consiliului Județean Timiș vor fi diminuate cu aproximativ 220.000 de lei lunar, începând cu 1 iunie, au anunțat autoritățile județene. Potrivit acestora, vor fi făcute reorganizări și în instituțiile subordonate CJT, iar concursurile vor fi aprobate atent, la fel și promovările.

În context, Alin Nica a afirmat că promovările în instituție se vor face în funcțiile de performanța pe care o ating angajații.

„Trebuie să trecem peste etapa în care aceste promovări se făceau indiferent de activitate, tăiai frunze la câini sau nu făceai nimic erai promovat fiindcă așa dădea bine. Acest principiu al promovării în funcția publică trebuie să fie bazat pe performanță și rezultat. Nu se vor mai face aceste promovări sau chiar și evaluări de formă, ci bazate pe performanță, pe lucruri concrete, pe rezultat. Pentru că oamenii văd rezultatul și de aceea trebuie să legăm și aparatul de specialitate de acest rezultat și să fim mai orientați spre producerea de efecte vizibile și nu de hârtii.”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Potrivit administratorului public al județului, în trei instituții s-a luat deja decizia ca promovările să se realizeze doar pentru „merite deosebite”.

„Deja am decis ca pentru trei instituții, promovările să se realizeze doar pentru merite deosebite. Dacă e să ne raportăm la anul precedent, am micșorat cheltuielile de funcționare pentru aparatul de specialitate al CJT cu 9%. Vorbim de aparatul de specialitate al CJT, de DGASPC și Direcția de Evidență a Populației. Merite deosebite sunt cele care exced practic atribuțiile uzuale ale personalului. Și în cazul în care, de exemplu, unul dintre angajați reușește accesarea unor finanțări nerambursabile substanțiale, muncind mai mult decât de obicei și implicându-se
alături de alte departamente, e firesc să luăm în considerare acest efort notabil al angajatului și să ne gândim la promovare. Vorbim de promovările legale, care presupun un examen (…), nu despre promovările de pe un grad pe alt grad.”, a explicat Marian Vasile.

Pe de altă parte, anul acesta, în bugetul CJT este prevăzută și o sumă de bani pentru cursarea angajaților, pe plan local, aceștia fiind ulterior evaluați. În contextul scăderii cheltuielilor, administrația județeană vrea să reducă și personalul de pază, treptat, odată cu instalarea sistemelor de supraveghere video „peste tot unde are sens”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/