Aparat de radiologie mobil pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara

Consilierii locali ai Timișoarei au aprobat darea în administrarea Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, pe o perioadă de cinci ani, a unui aparat de radiologie mobil a cărui valoare este de aproximativ 550.000 de lei. 

Aparatul de radiologie mobil a fost cumpărat de Primăria Timișoara, cu bani europeni, în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” (POR 2014-2020).

Contractul de administrare este valabil pentru o perioadă de cinci ani. Spitalul are obligația să anunțe primăria în cazul în care apar defecțiuni ale echipamentului medical în perioada de garanție a produselor și să demareze în cel mai scurt timp de la semnarea convenției demersuri ca să obțină autorizația de funcționare de la CNCAN. Ulterior obținerii acestei autorizații, echipamentul va fi pus în funcțiune, iar personalul care îl folosește va fi instruit în acest sens.

În Laboratorul clinic de radiologie și imagistică medicală de la Spitalul de Copii, în 2018 s-au efectuat peste 16.500 de examinări radiologice, din care 2.700 în ambulator, și aproape 2.000 de examinări CT (din care 670 în ambulator). Medicii din laborator au realizat peste 800 de investigații ecografice cu aparatura din dotarea laboratorului sau a altor secții.

CITEȘTE ȘI: Aparatură modernă pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara