Aparatură modernă pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara

7 milioane de lei vor fi investiți în 12 aparate moderne pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Acestea vor înlocui aparatura veche și vor fi folosite și în noua clădire a spitalului, atunci când va fi finalizată.

Miile de copii care ajung în urgențe la spitalul din Timișoara vor beneficia de asistență mai rapidă și mai eficientă. Urmează să fie achiziționate 12 aparate de ultimă generație, prin fonduri europene în valoare de aproape 7 milioane de lei. „Avem deja un număr important și de proiecte europene pe sănătate, ne bucurăm să mai adăugăm ceva în infrastructura de sănătate. Este un domeniu care ne preocupă în mod special, am alocat sume importante de la bugetul local și avem deja un număr important de proiecte cu finanțare europeană, pe POR sau cooperare transfrontalieră”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.


Este vorba despre un videolaringoscop, o măsuță de resuscitare pentru nou-născuți, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat mobil de radiologie, pulsoximetru, analizatoare, un monitor portabil de respirație, un cărucior și o măsuță mobilă pentru medicamente. Finanțarea este asigurată printr-un proiect european, semnat astăzi cu ADR Vest. Directorul instituției, Sorin Maxim, a declarat: „Până acum am insistat pe ceea ce înseamnă reducerea consumului de carbon, acum avem și un proiect pe sănătate. Pe sănătate se finanțează doar ambulatoriu și UPU. Echipamentele pentru zona aceasta de prim contact cu cetățeanul sunt importante. Sunt proiecte care vor aduce o îmbunătățire a calității vieții. Mai sunt 5 proiecte care vor fi semnate în perioada următoare”.

Potrivit reprezentanților spitalului de copii din Timișoara, cele mai multe dintre aparate vor fi utilizate în noua clădire a spitalului, care este în construcție, dar urmează să fie înlocuite și aparate vechi din actuala clădire.