Prelevare de organe la Timișoara. Ficatul și rinichii unei paciente în moarte cerebrală vor ajunge la Cluj și București, unde vor salva alte 3 vieți

Decizia unei familii aflată în situația cumplită de a-și lua rămas bun pentru totdeauna de la unul dintre membrii săi salvează viețile altor trei persoane și le schimbă radical pe cele ale familiilor lor. La ora 14, la Spitalul Județean din Timișoara începe prelevarea organelor unei paciente de 52 de ani, aflată în moarte cerebrală, după ce a suferit un accident vascular masiv, fără vreo șansă de supraviețuire.

După aproape 2 ani de la ultima prelevare de organe de la Spitalul Județean din Timișoara, astăzi are loc o nouă procedură. Rinichii și ficatul unei femei din Timiș, care a suferit în urmă cu câteva zile un accident vascular masiv, vor fi preluate de două echipe medicale de la cea mai mare unitate spitalicească din vestul țării și ar urma să ajungă la București, la Spitalul Fundeni și la Institutul de Transplant Renal de la Cluj-Napoca.

„Este o cale de a salva vieți și din păcate am avut o perioadă lungă de inactivitate, din diverse motive. Ne bucurăm că reușim să o reluăm și astăzi sper că viețile a 3 oameni vor fi salvate din generozitatea familiei și mulțumim pe calea aceasta și lor că au acceptat”, a declarat dr. Claudiu Macarie, coordonator transplant.

Aproximativ 6 ore va dura procedura de prelevare de organe.