Brian Filimon: „Încerc să-mi păstrez optimismul, însă nu putem ascunde realitatea!”

brian filimon

Tot mai mulți primari vorbesc despre blocajul existent la nivelul unităților administrativ-teritoriale din cauza lipsei finanțărilor guvernamentale și a programelor naționale. Chiar dacă sunt probleme, unul dintre cei mai iubiți primari din Caraș-Severin caută soluții pentru a-și gospodări cât mai bine comunitatea.

An greu pentru administrațiile locale cărășene și nu numai! O recunoaște până și primarul comunei Măureni, Brian Filimon, cel care, la începutul lunii iunie, inaugura o bază sportivă și un parc de joacă pentru copii, cum puține sunt în județ. „Eu sunt genul de persoană căreia îi place să gândească pozitiv, și îmi doresc să rămân în continuare optimist, însă nu putem ascunde realitatea, aceea că noi, unitățile administrativ-teritoriale, ne confruntăm cu un an greu! Avem multe proiecte care se află în diferite stadii, ori solicitări depuse la Compania Națională de Investiții (CNI), la Ministerul Dezvoltării, și pot spune că, momentan, stăm cu ele blocate. Într-o astfel de situație ne aflăm cu sala de sport, care era la licitație încă de anul trecut și despre care tot încerc să aflu amănunte, și mi se spune că încă nu s-a lucrat la ea. Deci, se lucrează greu… În plus, mai sunt și celelalte proiecte care cuprind infrastructura, iar aici mă refer la asfalt și alte lucruri, iar răspunsul primit de la CNI a fost acela că nu se va investi pe partea aceasta, când, de fapt, toți primarii din țară își pun speranța în CNI.”, spune primarul comunei Măureni.

De altfel, Filimon consideră că se vorbește prea mult despre Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), când, în realitate, se cunosc prea puține detalii despre acesta sau despre modul în care vor fi finanțate comunitățile mici, din mediul rural. „Vorbim încontinuu în țară despre PNRR, vorbim despre un Program Național de Dezvoltare Locală 3, dar până să vorbim despre toate aceste programe, despre toți acești bani europeni care trebuie să vină, și despre care noi, comunitățile mici, nu știm în ce măsură ne vom regăsi în aceste exerciții financiare și măsuri europene, trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Să vorbim despre realitate, despre faptul că lucrurile se mișcă încet și despre faptul că și PNDL 2 este, să zic așa, semi-blocat!”, este de părere edilul-șef.

Primarul comunei Măureni își păstrează totuși optimismul și consideră că menirea administrațiilor locale este aceea de a căuta soluții în perioade de criză pentru a-și gospodări cât mai bine comunitatea. „Menirea noastră, a primarilor, este aceea ca și în momentele grele să găsim soluții, iar cu banii puțini pe care îi avem, să reușim să gospodărim bine comunitatea, și să încercăm să aducem plusuri și realizări și în perioadele în care sunt sistate sau întârziate proiectele guvernamentale și cele europene.”, a concluzionat Filimon.