Frunzăverde ar putea pleca ministru la Interne!

explo 1000x200

Potrivit unor surse neconfirmate oficial, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin ar fi primit ca ofertă din partea Partidului Național Liberal postul de ministru la Interne.

Postul central de televiziune România TV a publicat în urmă cu doar câteva momente informația că liderul de la Palatul Administrativ ar fi acceptat funcția de ministru. Deocamdată, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin nu a putut fi contactat telefonic, însă pentru două zile se află la București, acolo unde participă la ședința Biroului Național Permanent al Partidului Național Liberal.

În cazul în care informația se confirmă oficial, atunci cărășenii vor avea parte de alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Demisia lui Sorin Frunzăverde ar trebui prezentată în termen de 30 de zile de la ocuparea postului de ministru.

Ce funcții a mai deținut liderul liberal

Între anii 1991-1996 a fost președinte și director general al Camerei de Comerț și Industrie al județului Caraș-Severin, deținând de asemenea în perioada 1992-1996 funcția de consilier județean, secretar al Comisiei de Buget-Finanțe din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. În perioada 1996-1997 a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În perioada 1997-2000 a deținut o serie de funcții ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat: ministrul apelor, pădurilor și mediului înconjurător, ministrul turismului sau ministrul apărării naționale.

De asemenea, Sorin Frunzăverde a mai fost ales să reprezinte România și în calitate de europarlamentar, însă a renunțat la funcție în favoarea celei de președinte al forului județean.

După ce a părăsit PDL și „a fracturat” filiala cărășeană a democrat-liberalilor, dar nu numai, la Congresul PNL din 7 aprilie 2012 Sorin Frunzăverde a fost ales, cu o largă majoritate de voturi, în funcția de vicepreședinte al partidului. Propunerea privind alegerea fostului democrat-liberal în funcția de vicepreședinte al PNL a fost supusă votului delegaților la congres de către președintele partidului, Crin Antonescu.

Rămâi cu Express de Banat! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250