Mai este o lună până când Timișoara va găzdui expoziția dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși. Organizatorii anunță punerea în vânzare a biletelor.
Expoziția, considerată punct culminant al programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va fi găzduită de Muzeul de Artă din Piața Unirii din Timișoara, în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024, de miercuri până duminică între orele 10 și 20. Muzeul este închis luni și marți, precum și în zilele de 24 – 26 și 31 decembrie 2023 și 1 – 2 ianuarie 2024.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, brancusi-2023.info. Acestea pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, în limita disponibilității. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, în fiecare dimineață, și un număr de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziționate direct de la casieria Muzeului Național de Artă Timișoara.
Sunt puse în vânzare următoarele tipuri de bilete:
Alin Nica spune că a cumpărat primul bilet la expoziție.
„Am spart gheața și am cumpărat primul bilet la Expoziția Brâncuși! Sunt nerăbdător să admir opera marelui artist și vă invit să vă alăturați acestui eveniment care reunește, pentru prima dată după 50 de ani, sculpturi emblematice din perioada de maturitate a artistului, de la mari muzee ale lumii, precum Centrul Pompidou sau Tate Gallery, dar și din tinerețea acestuia, din colecții muzeale și private din România. Sunt mândru că îl aducem acasă pe marele Brâncuși printr-un parteneriat de succes între administrația județeană și mediul privat.”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia.
Pe site-ul brancusi-2023.info, puteți descoperiți universul Brâncuși, informații despre reputata curatoare Doina Lemny și volumul bilingv, român-englez, „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pregătit de aceasta, articole interesante despre viața și opera artistului sau ce anume spun marile personalități despre cel care a avut o contribuție enormă la înnoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate și informații practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum și echipa proiectului.
Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este finanțată de Consiliul Județean Timiș, organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, fiind susținută de Banca Transilvania ca sponsor principal.