Boxing Fight Championship! Un nou eveniment pugilistic la Timişoara

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Gala „Boxing Fight Championship” se va desfăşura în data de 28 martie, de la ora 21.00, la sala „Constantin Jude” şi îl va avea în prim-plan pe Flavius Biea, boxer care va bifa cu această ocazie cea de-a XX-a apariţie în ringul profesioniştilor.

Favoritul publicului va fi distribuit, din nou, în main-event. Al patrulea meci în care Biea va urca în ring în faţa timişorenilor va avea o miză importantă, în joc urmând să fie pusă centura IBA intercontinentală la categorie semi-mijlocie (super welterweight, 69,8 kilograme), pe care sportivul în vârstă de 30 de ani a cucerit-o anul trecut, tot la sala „Constantin Jude”, în faţa lui Jesus Gurrola.

De altfel, mexicanul este unul dintre cei aflaţi în cărţi pentru a-l întâlni pe Flavius Biea. Ceilalţi potenţiali adversari sunt Ivan Matute (Venezuela, 26 de ani, 30 de victorii şi 3 înfrângeri, stângaci, locul 224 în clasamentul mondial), Anderson Clayton (Brazilia, 41 de ani, 41 de victorii şi 15 înfrângeri, locul 234 în clasamentul mondial) şi Jorge Daniel Miranda (Argentina, 36 de ani, 56 de victorii şi 19 înfrângeri, locul 162 în clasamentul mondial).

Main-eventul va avea 12 reprize, iar adversarul lui Flavius Biea va fi desemnat până cel târziu în data de 15 februarie.

Pugilistul timişorean a început în urmă cu şase săptămâni pregătirea specifică pentru acest meci. El îi are în staff pe antrenorul Andrei Cherecheş (38 de ani, fost boxer la CFR Timişoara, unde s-a aflat sub îndrumarea lui Gheorghe Biea) şi pe preparatorul fizic Sorin Sărăndan.

Antrenamentele se desfăşoară la Smartfit Studio 2, iar sparringurile au loc la sala de box de pe strada Nera (fosta sală CFR).

untitled design set 970x90 px

La gala „Boxing Fight Championship” va fi consemnat şi meciul de retragere al lui Sorin „Pantera” Tănăsie. La 39 de ani, craioveanul cu 19 victorii şi 3 înfrângeri la profesionişti a decis să-şi agaţe mănuşile-n cui la Timişoara. Va fi prezent şi Mirel Drăgan, participant la Exatlon, debutant la profesionişti.

La primul meci în ringul boxerilor profesionişti se vor mai afla în 28 martie timişorenii Lucian Lazăr şi David Vinţan. Lazăr, un greu, fost luptător şi practicant de kick-boxing, se antrenează cu Flavius Biea. Vinţan are în spate o carieră frumoasă la amatori, unde a reprezentat CSM Timişoara. El se pregăteşte cu Nicolae Ispas şi Ştefan Mercea.

Robert Cristea se va întâlni cu publicul timişorean pentru a treia oară. Boxerul bucureştean are o victorie şi o înfrângere la sala „Constantin Jude”. L-a învins anul trecut pe Ionuţ Gelep şi s-a înclinat în 2014 chiar în faţa lui Flavius Biea. În afara celor menţionaţi, până în momentul de faţă au mai confirmat prezenţa la gala „Boxing Fight Championship” sportivii Amansio Paraschiv şi Cătălin Paraschiveanu.

Invitaţi speciali sunt Bogdan Dinu şi Titi Tudor „Prosop”. Gala din 28 martie va fi transmisă în direct de postul TVR 1.

Sursa foto: Focustim

untitled design set 970x90 px