Judecătorii protestează şi la Timişoara pentru pensiile speciale

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara anunţă că vor iniţia o nouă formă de protest prin suspendarea activităţii de judecată timp de 30 de minute în fiecare zi, măsura care va dura până în momentul soluţionării conflictului constituţional de către Curtea Constituţională a României.  

Motivul invocat este că proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor, adoptat de Camera Deputaţilor la data de 28 ianuarie, fără consultarea Puterii Judecătoreşti încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind astfel la subminarea statului de drept.

Această măsură legislativă contravine dispoziţiilor constituţionale  care reglementează principiul independenţei judecătorilor, precum şi exigenţelor actuale pe care importante documente internaţionale le exprimă în mod direct cu privire la drepturile magistraţilor, în considerarea importanţei roluluiacestora în apărarea statului de drept”, arată reprezentanţii Curţii de Apel Timişoara.

gif card de energie dacus 1000x100

Astfel, Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi Avocatul Poporului au decis sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la neconstituţionalitatea Legii de abrogare a pensiei de serviciu a magistraţilor.

Aceştia scot în faţă responsabilitatea Puterii Judecătoreşti în garantarea şi protejarea drepturilor şi intereselor fundamentale ale cetăţenilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/