Sentinţă întârziată în dosarul ginecologilor

Pe data de 2 februarie se împlinesc cinci ani de când Gabriela Agrapinei a decedat în condiţii nu tocmai clare, la numai 44 de ani, după ce a dat naştere unei fetiţei cu Sindrom Down. La mai bine de trei ani de când soţul femeii a cerut instanţei să elucideze cauzele morţii acesteia, Judecătoria Reşiţa a pronunţat sentinţa. Au trecut alte trei luni de atunci, dar judecătoarea ezită să-şi motiveze sentinţa de achitare.

După 34 de termene de judecată, la data de 12 octombrie a anului trecut, instanţa de fond a stabilit că fapta pentru care cei doi ginecologi reşiţeni, Florea Borţun şi Iosif Bădescu, au fost trimişi în judecată, şi anume, ucidere din culpă, nu există. Cinci zile mai târziu, Ioan Agrapinei a declarat recurs, fiind convins că soţia sa a murit din vina celor doi doctori care au asistat-o pe durata sarcinii şi la naştere. Dosarul ar trebui să ajungă pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, numai că judecătoarea care a soluţionat fondul cauzei nu şi-a făcut timp să-şi motiveze sentinţa. Cel puţin aşa susţine Ioan Agrapinei. “Sunt foarte supărat, pentru că am tot întrebat la Judecătoria Reşiţa dacă a fost depusă la dosar motivarea judecătoarei, dar am primit numai răspunsuri negative. Chiar ieri am întrebat. Sunt trei luni de la pronunţare şi nu înţeleg de ce durează atât de mult. Eu aşteptam să se dea termen pentru recurs la Curtea de Apel, dar am constatat că dosarul nici măcar nu a plecat de la Reşiţa”, a declarat soţul victimei.

Borţun şi Bădescu au ajuns să răspundă în faţa legii penale după ce Marius Toc şi Ianăş Riteş, medicii care au întocmit raportul de expertiză medico-legală, au descoperit mai multe nereguli care ar fi condus spre decesul femeii de numai 44 de ani. Colegiul Medicilor din Caraş-Severin, Colegiul Medicilor din România, Comisia Superioară de Medicină Legală a IML „Mina Minovici” şi, în ultimul rând, Judecătoria Reşiţa, au exclus însă orice culpă medicală. „Toate actele, toate înscrisurile şi toate comisiile, inclusiv comisia naţională de medicină legală, la care am făcut apel ca for superior decizional, au concluzionat că nu este vină medicală”, s-a apărat Florea Borţun.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/