Şi-a donat Mona Miulescu un rinichi?

Amănunte şocante ies la iveală în dosarul angajărilor pe şpagă la ISU “Semenic” şi în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin. La un moment dat, situaţia le-a scăpat de sub control comisarului Dorin Militaru şi complicei sale, Mona Miulescu, aceasta din urmă recurgând, se pare, la gesturi extreme.

Din materialul de urmărire penală întocmit de procurorii anticorupţie rezultă că Dorin Militaru, fost comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin şi mai apoi comisar de poliţie, şi Mona Miulescu, avocat în Baroul Constituţional, au pretins şi primit mită de la mai multe persoane cărora le-au promis diferite posturi în structurile MAI sau în cadrul ISU “Semenic”. În rechizitoriu nu există date potrivit cărora cei doi ar fi “rezolvat” cuiva angajarea pe postul promis. Există însă probe din care rezultă că preţul corect pentru un post de poliţist a fost stabilit la 5.000 de euro. Problema este că, simţindu-se traşi pe sfoară, oamenii au început să-şi ceară banii înapoi. Atât Militaru, cât şi femeia de 37 de ani, i-au tot dus de nas, vreme de vreo doi ani.

Ajunşi la limita răbdării, cei care s-au visat poliţişti, dar s-au ales numai cu câte o ţeapă de 5.000 de euro, au trecut la ameninţări. Militaru şi Mona Miulescu au căutat fel şi fel de soluţii pentru a restitui şpaga, astfel încât să nu dea socoteală procurorilor de la DNA. Cei doi au ajuns într-o situaţie atât de disperată încât Mona Miulescu ar fi ales să-şi vândă un organ. Cel puţin aşa reiese din discuţia pe care Militaru a purtat-o cu unul din denunţători în seara zilei de 7 octombrie a anului trecut.

Mile Ştefan Iancovici: Îs disperat, mama nu mă mai crede. Mă credeţi?

Militaru: Bă trebuie, n-avem ce face, tre’ să astep… e internată la Bucureşti în spital…

Mile Ştefan Iancovici: Păi bun, eu înţeleg că e internată, da’ măcar ceva…

Militaru: Da’ nu ştii pentru ce e internată

Mile Ştefan Iancovici: Pentru ce e internată?

Militaru: E internată să aducă bani

Mile Ştefan Iancovici: Păi şi cum, dacă s-a internat înseamnă că aduce bani? Ce face? Fură în saloane, domnu’ Dorin?!

Militaru: Băi, eu îţi spun ţie, da’ dacă iese din gura ta…

Mile Ştefan Iancovici: Da, iasă! Ce să iasă din gura mea? Îs disperat, eu am…

Militaru: Îşi donea…, îşi donează un rinichi dacă vrei să ştii. Asta face, n-are de unde, banii nu îi mai recuperează.

 

Rămâi pe Express de Banat pentru alte dezvăluiri cutremurătoare legate de acest caz!