Minciuni “penale” pentru angajare

Presaţi tot mai tare de oamenii care îşi cereau înapoi banii daţi cu titlu de mită pentru un loc în cadrul Poliţiei din Caraş-Severin, comisarul Militaru şi complicea sa au ajuns să se evite şi să-şi paseze responsabilitatea unul celuilalt.

După ce au scos din buzunar câte 5.000 de euro pentru a le fi aranjată angajarea în cadrul IPJ Caraş-Severin, dar nu au primit posturile promise, păgubiţii i-au adus într-o situaţie disperată pe Dorin Militaru şi Mona Miulescu, cărora le cereau cu insistenţă restituirea banilor. Cei doi inculpaţi nu numai că evitau să dea ochii cu cei pe care i-au tras pe sfoară, dar se minţeau şi între ei la un moment dat. Cel puţin aşa reiese din interceptările efectuate de procurorii anticorupţie, aflate la dosarul cauzei.

Demn de remarcat este faptul că, situaţia părând a le scăpa inculpaţilor de sub control, aceştia erau copleşiţi de consecinţele faptelor lor şi, prinşi în caruselul minciunilor pe care le spuneau persoanelor de la care au luat bani pentru coruperea funcţionarilor, inculpaţii au avut şi momente în care se minţeau între ei”, a reţinut procurorul în rechizitoriu. Elocventă în acest sens este o interceptare a unei convorbiri telefonice dintre cei doi inculpaţi purtată pe un ton mai ridicat în 4 august 2011, când Mona Miulescu i-a spus lui Dorin Militaru că se află plecată la Arad, deşi în acel moment era undeva pe Bulevardul Republicii din Reşiţa.

Mai mult decât atât, pentru a-i calma tonul ridicat, Mona Miulescu a ţinut să-i reamintească fostului comandant al Centrului Militar Judeţean un lucru foarte important. “Tu ştii de ce vorbeşti aşa şi ştii ce nervi ai şi ştii care-i situaţia, mai bine ca mine poate… eşti implicat”, i-a spus aceasta lui Dorin Militaru în convorbirea respectivă.

Rămâi pe Express de Banat pentru alte dezvăluiri din dosarul angajărilor pe şpagă la IPJ Caraş-Severin!