Cu toate că lista cu proiectele pe Legea 350 de acordare de fonduri nerambursabile s-a amânat pentru jumătatea acestei luni, asociația de fotbal din Caransebeș nici nu a intrat în calcul pentru acordarea de bani, astfel că în continuare se zbate pentru supraviețuire.
Primarul municipiului Caransebeș anunța, cu ceva vreme în urmă, că sunt probleme de justificare a unor cheltuieli la AS Fotbal Club Viitorul și că cel mai probabil nu vor putea primi bani de la Primărie pentru desfășurarea activității. Iată că acest lucru s-a și întâmplat.
„Soluția pentru asociație în acest moment este înființarea Clubului Municipal Sportiv. Se lucrează la acest club. Am desemnat pe profesorii Cristian Dragomir și Adrian Cocoș să se ocupe de înființare. Până atunci, am fost alături de echipă, am vorbit cu sponsori, împreună cu antrenorul echipei, cu Ion Bica, am și primit fonduri pentru desfășurarea activității pentru întreg sezonul sportiv. Estimez că au fost strânși 30.000 – 40.000 de lei, bani care au ajuns pentru un retur. Echipa nu moare, dar mi-aș dori ca în scurt timp să se găsească o soluție pentru că este greu să bați din ușă în ușă. Dacă și când se va înființa clubul sportiv, problema va fi rezolvată”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.
Edilul-șef a vorbit și de clubul de judo în care fiul său activează și pentru care au existat voci precum că ar primi o finanțare pe Legea 350 destul de importantă, într-un conflict de interese, acum că este președintele comisiei de aprobare a contractelor de finanțare pe această lege: „Copilul meu, ca alți 50 de sportivi, face parte din echipa de judo. Nu este un conflict de interese, ce vină are copilul meu că eu sunt primar sau că sunt președintele acestei comisii. Antrenorii au depus un proiect bine întocmit, nu am înțeles de ce li s-a tăiat. Ei au cerut 50.000 de lei și au fost și activități depășite ca timp, pentru că de la începutul anului au avut competiții, dar au primit 43.000 de lei. Banii sunt folosiți la deplasări, organizarea de competiții, tot ce ține de activitatea lor”.