Borcean pierde procesul prin care-și contestă propriul document semnat la notar

Primarul Caransebeșului pierde și la Curtea de Apel Timișoara în dosarul Teracon, instanța respingând ca nefondat apelul său. În aceste condiții, hotărârea sa semnată la notar în cazul societății Teracon ar putea fi aplicată. Municipiul Caransebeș, prin primar Felix Borcean, poate face un nou apel în termen de 30 de zile de la înștiințare.

Reamintim că în urma presiunii făcute în Consiliul Local Caransebeș de către opoziție, liberalul Felix Borcean a decis, cel mai probabil sfătuit de juriștii care-i erau apropiați la acel moment, să facă o înțelegere notarială prin care, dacă societatea Teracon nu își primește banii pe care i-a cheltuit pentru cumpărarea terenului din domeniul municipiului pentru o investiție pe care nici nu a demarat-o, în termen de 3 luni de la semnarea acelui act, atunci Teracon va reintra în posesia terenului.

Edilul a făcut această înțelegere în condițiile în care același teren ar fi putut fi cumpărat de către o companie care se află în vecinătatea terenului pentru extindere. Cum planurile primarului nu s-au potrivit cu dorințele consilierilor social-democrați, aceștia nu au votat în Consiliul Local, astfel că primarul Borcean ar fi trebuit să scoată din vistieria Primăriei peste 300.000 de lei către SC Teracon. Și asta pentru că, prin rezilierea contractului aprobată în Consiliul Local, municipalitatea reintra în posesia terenului și restituia banii pe teren investitorului.

E…, pentru ca tocmai acest HCL să NU fie aplicat, Borcean a decis să semneze acel document la notar, prin care ar fi restituit terenul către Teracon dacă banii nu ar fi intrat în conturile societății.

Doar că instanța respinge ca nefondat apelul declarat de reclamantul Municipiul Caransebeș prin Primar împotriva sentinței civile nr. 2326/25.07.2018 pronunțată de Tribunalul Caraș-Severin în dosar 3748/115/2017 și obligă pe apelant la plata către intimatul SC Teracon SRL a sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timișoara.

Dacă Borcean va pierde și la ultimul apel, documentul notarial semnat de edilul Caransebeșului cu reprezentanții Teracon trebuie aplicat, adică terenul va intra din nou în posesia Teracon.

CITEȘTE ȘI: Cazul Teracon, lecţie deschisă de „Aşa nu!“. 10 ani de bâlbe administrative la Caransebeş!