Borcean: „Le mulțumesc caransebeșenilor că au înțeles că doar prin noi înșine ne putem dezvolta!”

ferlix borcean live

Pentru Felix Borcean anul 2021 a fost cel mai bun de până acum. Nu o spunem noi, ci edilul-șef al celui de-al doilea municipiu din Caraș-Severin, care mărturisește că anul recent încheiat i-a depășit toate așteptările.

„2021 aș spune eu că a fost cel mai bun de până acum, însă nu știu cum gândesc caransebeșenii. Spun că a fost cel mai bun, pentru că ceilalți nu au fost pe măsura așteptărilor mele. Dar 2021 ne-a întrecut și nouă așteptările, cu toate că, așa cum bine știți și am spus-o de nenumărate ori, am fost ocoliți de orice alocări financiare. Ne-am descurcat pe forțele proprii. Am avut încasări foarte bune și le mulțumesc caransebeșenilor, că au înțeles că doar prin noi înșine ne putem dezvolta.”, a spus Felix Borcean.

În cea mai mare parte, municipalitatea de pe Timiș și Sebeș s-a concentrat, în ultimele 12 luni, pe modernizarea infrastructurii rutiere, fiind asfaltate mai multe străzi, printre care și Ardealului, cea mai circulată arteră din oraș. Sume importante din bugetul local au fost direcționate și către Spitalul Municipal, pentru achiziția de instrumente necesare actului medical, dar și pentru lucrări de întreținere și reparații. De asemenea, au fost depuse cereri de finanțare pentru modernizarea a aproape 40 de străzi, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Am reușit să asfaltăm în jur de 15 străzi în 2021 și vor urma altele noi, pe care le vom prinde pe bugetul din 2022. Pe lângă toate acestea, am mai prins în procesul de asfaltare, curtea spitalului, inclusiv o parte din cea a Colegiului Național «C.D. Loga». De asemenea, am mai depus pentru modernizare, pe «Anghel Saligny», vreo 40 de străzi, cu tot cu trotuare, un proiect fracționat în patru, în valoare de circa 60 de milioane de lei. Sper ca măcar două dintre acestea să fie viabile, dacă nu chiar toate, după cât am fost de năpăstuiți în ceea ce privește alocările financiare. Poate 2021 va fi mai bun din acest punct de vedere.”, a mai spus Borcean.

Pentru 2022, primarul și-a propus să apeleze la ajutorul unor specialiști peisagiști, pentru reamenajarea spațiilor și crearea unor locuri de relaxare și recreere în fiecare cartier din oraș.

„Pentru că cei mai mulți caransebeșeni locuiesc la bloc, ne-am gândit să facem o reconfigurare a cartierelor, să-i dăm fiecăruia personalitate. O să apelăm la echipe de arhitecți, de peisagiști, care ne vor ajuta să desenăm un cadru plăcut în cartiere, prin reamenajarea spațiilor verzi, amenajarea trotuarelor, a unor locuri de joacă și așa mai departe. Este posibil să începem chiar cu Pipirigul, fiind cel mai mare, circa o treime din populația Caransebeșului locuiește în acest cartier. În perioada următoare vom începe să găsim arhitecții care să se ocupe de amenajarea acestuia și, în paralel, proiectele pot fi desenate în totalitate și pentru celelalte cartiere, însă ne va fi puțin mai dificil să începem munca efectiv pentru toate cartierele într-un singur an.”, a explicat Borcean.

Chiar dacă nu va fi simplu deloc, edilul și-a propus să revigoreze și fenomenul sportiv în Caransebeș. Pentru a reuși acest lucru, Caransebeșul are nevoie de baze sportive, pe care municipalitatea nu le deține momentan.

„Clubul Sportiv a fost deja înființat. Avem și un director aici, însă mai avem de trecut câteva proceduri birocratice, care ne mai iau puțin de timp. O să vedem și secțiile pe care le vom deschide. E greu, pentru că pornim de la zero. Nu avem un sediu, nu avem baze sportive care să fie ale municipiului Caransebeș și în contextul acesta mă gândeam că dacă am fi primit măcar pe jumătate cât a primit Reșița anul acesta de la Guvern, am fi putut aduce din nou în patrimoniul municipiului măcar una sau chiar două baze sportive, mă refer la Sala Polivalenta la cel puțin două terenuri de fotbal care sunt lăsate în paragină și care ar putea constitui puncte de atracție pentru cei care practică sportul.”, a mai spus Borcean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/