Bombă cu ceas! Tone de gunoaie, aruncate la marginea unui oraș cărășean! [VIDEO]

casinoherculane by sungarden

O adevărată bombă cu ceas a fost identificată la marginea unui oraș cărășean! Oamenii care au sesizat autoritățile spun că deșeurile care le pun sănătatea în pericol zac în același loc de anul trecut!

De câteva luni bune, la marginea orașului Oțelu Roșu, în zona Gura Jgheabului, tone de deșeuri zac depozitate, fără ca cineva să le „deranjeze”. Oamenii spun că le-au observat de anul trecut, dar s-au gândit că și autoritățile știu de ele… În cele din urmă, după ce s-au dumirit că, de fapt, nimeni nu are habar de existența gunoiului depozitat ilegal, localnicii au anunțat vineri, 10 martie, Comisariatul Județean Caraș-Severin al Gărzii de Mediu. Luni, o echipă a instituției, condusă de comisar-șef Gheorghe Muntean, s-a deplasat la fața locului, iar ceea ce au descoperit, i-a îngrozit. Aproximativ 15-20 de tone de gunoaie erau aruncate în pădure, pe terenul Ocolului Silvic Oțelu Roșu, chiar pe marginea apei.

YouTube video

„Au aruncat gunoiul în fondul forestier. Este chiar la ieșire, în drum spre vechea carieră de piatră. Este un drum forestier, la 1 kilometru de barieră. Se vede că este urma unui autocamion mare, lung, nu sunt urme de autogunoiere. Înseamnă că au venit de undeva și nu au mai ajuns unde trebuie și le-au depus acolo. O să fie o nebunie cu deșeurile. O să vină căldura, o să înceapă să miroasă peste tot”, a declarat Gheorghe Muntean pentru Express de Banat.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Întrebat cine va fi sancționat în acest caz, comisarul-șef spune că, din păcate, nimeni nu poate fi tras la răspundere. „Nu pot să amendez pe nimeni, pentru că nu știu ale cui sunt deșeurile. Legea spune clar: proprietarul este răspunzător pentru ce se întâmplă pe terenul lui. Dacă toți ne-am face datoria așa cum spune legea, nu s-ar mai întâmpla nimic. Legea există, doar că nu se aplică, aici e problema”, concluzionează Gheorghe Muntean.

Șeful Gărzii de Mediu, Comisariatul Caraș-Severin, spune că a impus Direcției Silvice un termen de maximum două săptămâni pentru a face curățenie în zonă, Direcția fiind proprietarul fondului forestier, prin Regia Națională a Pădurilor.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/