Bogdan Nanu și-a dat demisia din fruntea Colterm, după ce s-a aflat că a avut o condamnare penală

Dominic Fritz a anunțat că proaspătul director numit la Colterm și-a înaintat demisia din funcție. Bogdan Nanu a fost condamnat penal în urmă cu 20 de ani pentru fraudarea unei firme cu acționariat german.

Demisia vine după ce în urmă cu două zile, în presa locală au apărut informații potrivit cărora Nanu a suferit, la începutul anului 2000, o condamnare după ce a prejudiciat o firmă cu acţionariat german care l-a angajat ca administrator. Nanu a fost găsit cu un prejudiciu de peste 430 de milioane de lei vechi.

Numit director general la Colterm la începutul lunii februarie, Bogdan Nanu a fost anterior angajat în cadrul societății ca director adjunct, iar înainte a fost consilier personal al lui Dominic Fritz.

„L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situația incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. (…) Dar revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeași consternare ca și voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greșelile lui și a învățat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist și de bună credință este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conștient de asta. Tocmai pentru că sunt atât de multe umbre și îndoieli în jurul companiei Colterm, ea trebuie condusă de un profesionist deasupra oricăror umbre și îndoieli. Subliniez că situația actuală este extrem de periculoasă pentru viitorul orașului nostru. O spun foarte răspicat: procedura de concordat preventiv, soluția pe care pregătit-o Bogdan Nanu, trebuie să meargă înainte, indiferent cum se numește directorul. Concordatul este un contract negociat cu creditorii principali care ne va permite eșalonarea datoriilor de 310 milioane de lei ale societății de termoficare. Fără concordatul preventiv, Colterm poate să intre în orice zi în insolvență, situație care ar afecta încălzirea și apa caldă în 50.000 de gospodării, spitalelor și școlilor din Timișoara.”, a declarat Dominic Fritz. 

Potrivit primarului, municipiul Timișoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei, iar în cazul în care Colterm ar intra în insolvență, spune Fritz, „conturile noastre pot fi blocate, ceea ce ar înseamnă că multe investiții și servicii publice s-ar opri. Dacă pică Colterm, pică și Primăria Timișoara.”

Bogdan Nanu a transmis, joi, un punct de vedere cu privire la situația sa: „În urmă cu peste 20 de ani, când aveam 24 de ani, am avut prea devreme o funcție de conducere unde am făcut greșeli manageriale, din naivitate, lipsă de experiență și, poate și din aroganță juvenilă. Am plătit și financiar și în fața legii și am învățat din această experiență. Înțeleg de ce acest episod din trecutul meu stârnește dezamăgire și îmi pare nespus de rău. Deși nu mă definește ca om și ca profesionist, cred că lecția învățată la început de drum m-a ajutat să urmăresc cu mai mare determinare și pasiune activitatea mea profesională de 17 ani, în consultanță și managementul financiar. Obiectivul meu principal ca director general este acela de a implementa concordatul preventiv, singura soluție viabilă capabilă să scoată COLTERM din pericolul de insolvență. M-am implicat pentru că am convingerea că pot să ajut Colterm iar acest lucru o va dovedi doar timpul. Nu fac parte din nici un grup de interese și nu urmăresc altceva decât misiunea care mi-a fost încredințată, aceea de redresare a companiei de termoficare timișorene”, a transmis Nanu printr-un comunicat de presă.

Compania Colterm va fi condusă sub formă de interimat de actualul director adjunct Emil Șerpe, fost director general, până când va fi numit un nou manager de către Consiliul de Administrație.

CITEȘTE ȘI: Emil Șerpe, schimbat din fruntea Colterm. Cine îi ia locul?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/