„Sentință” devastatoare dată de președintele Tribunalului Timiș: „Domnule pseudo ministru, dovediți că puterea judecătorească independentă trebuie transformată în slugă a politicienilor!”

Judecătoarea Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, continuă să spună lucrurilor pe nume, în ciuda presiunilor care se fac pentru a fi redusă la tăcere. Tocmai l-a condamnat pe ministrul Justiției, care se grăbește să desființeze secția specială ce anchetează eventuale infracțiuni în justiție!

„Este greu de înțeles cum unii indivizi care pretind că ne conduc ignoră avizele CSM după bunul plac, în timp ce susțin că ar trebui să fie obligatorii. Din avizul negativ al CSM, ministrul Justiției a înțeles că…. trebuie să se grăbească cu proiectul de lege privind desființarea SIIJ, după ce a ANALIZAT chestiunea. Încă o dată dovediți, domnule pseudo ministru, că legea e un moft deranjant, iar puterea judecătorească independentă trebuie distrusă și transformată în slugă a politicienilor!”, a reacționat magistratul Tribunalului Timiș după ce ministrul Stelian Ion, a declarat, astăzi, că a semnat și trimis la Guvern proiectul care prevede desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, în ciuda avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii.

„În această dimineață, am semnat și am trimis către Guvernul României propunerea de proiect pentru desființarea SIIJ. După cum știți, ieri a fost o ședință în cadrul CSM, o ședință lungă, în care s-a dezbătut acest proiect, s-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ și am decis, în urma analizării tuturor argumentelor să trimit mai departe acest proiect”, a spus Stelian Ion.

leader board 728 x 90 px

Acesta a precizat că „desființarea acestei secții înseamnă „o normalizare, o promisiune pe care am făcut-o, un punct clar în programul de guvernare”.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat joi aviz negativ proiectului care prevede desființarea Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție.