Mai multe cursuri pentru bocșeni!

explo 1000x200

Pentru anul 2014, autoritățile locale împreună cu conducerea Casei de Cultură din Bocșa le-au pregătit iubitorilor de frumos proiecte și investiții noi, care să le sporească apetitul pentru artă și cultură.

În primul rând, se are în vedere achiziționarea în întregime a instituției. Casa de Cultură din Bocșa a intrat în posesia autorităților locale în anul 2010. Totuși, 10% din clădire, mai exact două părți din aceasta au și astăzi un alt proprietar. Acesta a fost principalul impediment pentru care, nici până în momentul de față, nu a fost posibilă demararea de noi proiecte de reabilitare și înfrumusețare a oazei de cultură bocșene.

Pentru noul an însă, edilul-șef și-a propus și achiziționarea celor două părți lipsă. Astfel, instituția va fi în întregime proprietate a autorităților locale. De îndată ce această problemă va fi pusă la punct, se va trece la investițiile deja planificate de reabilitare a Casei de Cultură. Rezolvarea acestei situații este o prioritate, având în vedere condiția destul de rea a clădirii în momentul de față. Cu toate că, în decursul anului trecut, primăria a investit acolo pentru îmbunătățirea condițiilor, edilul-șef este de părere că se impune un plan de investiții mult mai măreț.

Purtăm discuții să achiziționăm și acele două părți. Suntem obligați să inițiem această investiție tocmai în ideea de a putea investi acolo, nefiind proprietari în totalitate. Nimeni nu ne va finanța, nu avem nicio șansă să accesăm vreo sursă de finanțare pentru Casa de Cultură”, a declarat primarul Eugen Cismăneanțu.

Pănâ în momentul în care planurile de reabilitare vor putea fi concretizate, conducerea Casei de Cultură se axează pe investiții și schimbări mai puțin sofisticate dar cu un ecou nemărginit pentru viața culturală a Bocșei. În primul rând, anul 2014 va merge pe aceiași pași ca și anul precedent în ceea ce privește muzeul Constantin Gruescu. Lucrările de amenajare a acestuia au început încă din 2013, iar noul an va duce probabil la finalizarea proiectului. Mai mult decât atât, și paleta de cursuri de care bocșenii se bucură în prezent va fi lărgită. Astfel, iubitorii de artă și cultură vor avea la dispoziție, în funcție de preferințe, cursuri noi de canto, de dansuri populare, de șah sau instrumente de suflat.

„Încă nu avem proiectul acela mare de modernizare a Casei de Cultură, pentru că acesta nu se poate implementa până nu achiziționăm şi cele două părți lipsă. Noi vom continua cu amenajarea muzeului Constantin Gruescu și vom avea în vedere mărirea paletei de cursuri”, a explicat Dan Liuț, director al Casei de Cultură.

banner 970 x 250